Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja zwariuję...

Polecane posty

Gość gość

Musze sie wygadać, bo inaczej zrobie chyba krzywde wlasnej matce ;-) od zawsze próbowała ingerować w moje dorosłe zycie ale ja bardzo szybko ukrocalam te jej zapędy. Moj maz oczywiscie nie podoba jej sie juz od czasow narzeczeństwa a to tylko dlatego, ze skonczyl technikum i nie pochodzi z bogatej rodziny. Choc my rowniez nie byliśmy majętni wiec nie wiem skad jej sie to wzielo. Niewazne, ze jest pracowity, zaradny, szanuje mnie i kocha, dla niej jest zly i koniec. Bylo wiele sytuacji, których nie bede opisywać, bo musialabym chyba ksiazke napisac. Ale najbardziej na sile to wtykanie nosa przybralo kiedy? Taaaak oczywiscie po urodzeniu sie dziecka. Wpadala kiedy chciala i probowala ustawiac wszystko tak jak chciala. To tez ukrocalismy. A dzisiaj chyba czara goryczy sie przelala. Wpadla po poludniu, oczywiscie bez zapowiedzi. Ja po pracy ogarnialam dom i robilam sobie obiad. Byla bardzo zdziwiona, ze meza i corki nie ma w domu. Na jej pytanie odpowiedzialam, ze owszem nie ma i do piatku nie bedzie poniewaz pojechali do rodzicow meza. Mi w pracy przesuneli urlop wiec nie mam nic przeciwko zeby maz odwiedzil rodzicow sam, niech jada na wies. No i zaczelo sie. Matka zaczela swoj wywod , ze jestem zla matka, bo puszczam 5 letnie dziecko samo z ojcem, ja bede odpoczywac ( tak, tak w pracy), ze mam gdzies wlasne dziecko itd itd. z kazdym zdaniem robilam coraz wieksze oczy i w koncu otwarlam drzwi i kazalam jej wyjsc to wyzwala mnie od wyrodnych corek. Teraz juz ochlonelam i zastanawiam sie czy nie zrewac na jakis czas calkowicie kontaktu skoro nie szanuje mnie i czlowieka, z ktorym zalozylam rodzine. Poradzcie cos prosze.

Gość gość
Jesteś bardzo mądra, moim zdaniem nie potrzebujesz rad.Pozdrawiam

Gość gość
Aha i jeszcze zarzuciła mi, ze wchodze w tylek teściowej. Bo mam z nia dobre stosunki, czasem sie odwiedzamy, tesciowa od czasu do czasu bierze wnuczkę na weekend ( mieszka 150 km od nas). Ja nie uwazam zebym teściowej wchodzina w tylek. Ona szanuje mnie, ja ją, nic zlego mi nie zrobila wiec nie mam powodow zeby jej nie lubieć. Ale moja matka uwaza, ze powinnam nienawidzić tesciowa, bo ona swoja nienawidzi ( choc nie miala powodow, bo babcia jest kobieta do rany przyłóż).

Gość gość
Bardzo dobrze zrobiłaś może wkoncu zrozumie ze ty juz masz rodzine i chcesz dogadywać sie z innymi. Ale moim zdaniem urwi kontakt na jakiś czas