Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku wasze dzieci potrafiły bawić się sorterem kształtów? Moje nie umie

Polecane posty

Gość gość

Nie umie kompletnie mimo, że ma 16 miesięcy. Tzn. jak ja jej włożę klocuszek w odpowiednią dziurkę to chętnie dopycha klocek, ale sama nie umie, kompletnie nie zwraca uwagi w jaką dziurkę wpycha dany klocek, no i klocek nie chce wejść więc się zniechęca i odchodzi od zabawki..Czy powinna już to umieć czy nie?

Gość gość
Moja w wieku 11 miesięcy nieźle sobie radziła

Gość gość
Takie zabawki są + 18 miesięcy

Gość gość
Moj zalapal jakos kolo 2urodzin. To moje pierwsze dziecko wiec tez sie troche przejmowalam ale kazde dziecko rozwija sie inaczej wiec dalam sobie spokoj. Teraz ma 2.5roku, mowi w dwoch jezykach, liczy, jest baaardzo sprawny ruchowo wiec chyba nie odstaje od reszty :)

Gość gość
Ja bym się nie przejmowała. Nie wszystkie dzieci lubią się tym bawić.

Gość gość
No pewnie, obowiązku nie ma i to nie jest wyznacznik czegokolwiek. Starszy syn w ogóle się tym nie interesował, podobnie nie cierpiał puzzli i nie męczyłam go tym. Aktualnie chodzi do szkoły i nie ma żadnych problemów z orientacją przestrzenną itp. A młodsza córka (teraz ma 13 m-cy) uwielbia takie zabawki. Sama nie dopasuje kształtu, ale bierze klocek i jak jej nadstawię odpowiednim otworem to potrafi tak manipulować, że wrzuci. Układa sama piramidkę, ustawia wieżę z kilku klocków. Po prostu inne zainteresowania i predyspozycje.