Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kotrola ZUS na L4 w ciazy ktora z Was tego doswiadczyla

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was przeszła takową kontrolę? 1) Od którego tc byłaś na L4 2) w którym tygodniu/tygodniach miałaś kontrolę? 3) kontrola miała miejsce w dzień powszedni czy w weekend? 4) w jakiej godzinie miała miejsce kontrola 5) czy miałaś na L4 kod "1" czy kod "2" 6) jak przebiegała kontrola? 7) Czy od dawna miałaś umowę o pracę? od dawna miałaś założoną działalnośc gospodarczą? czy podejrzewasz, dlaczego na Ciebie trafila kontrola?

Gość gość
A co oszustko, dobierają ci się do leniwej dvpy? :D

Gość gość
1) od pierwszego miesiąca 2)już w drugim miesiącu 3) kontrola trwała kilka tygodni i zakończył się chyba tylko dzięki znajomościom. 4) w godzinach pracy firmy. 5)nie pamiętam tego ale mogłam pracować, nie chciało mi się i lekarz to szanował wystawiając L4 6)Sprawdzali wszystko-dosłownie nawet wywiad środowiskowy przeprowadzano z klientami firmy. 7)Umowę zawarłam w miesiąc przed tym w którym poszłam na L4 Zus kontroluje wszystkie ciężąrne bez wyjątku, tak samo jak osoby hospitalizowane z L4 . Do tych celi powołane zostały całe zastępy pracowników-muszą kontrolować wszystkich-inaczej nie mieliby zajęcia-nie mam co do tego wątpliwości-tak to działa. W moim przypadku wszystko dobrze się skończyło a najstraszniej malował się wywiad środowiskowy ale ludzie potrafią być na szczęście przychylni i wiedzą że Zus to takie gestapo naszych czasów-chcą nam odebrać godność i zgładzić.

Gość gość
gość dziś jesteś tr000lem czy po prostu zwyczajnie głupia? :D

Gość gość
Czemu oni kontrolują ciezarne?a jak się pójdzie na wychowawczy i w ciążę zajdzie to co zrobią?może kontrolują te co dużo zarabiają w swojej firmie ?

Gość gość
Aha i jeszcze wnioskowali do Banków by zablokowano mi wszystkie konta ROR I oszczędnościowe jakie posiadam-Banki zablokowały ale Zus nie kwapił się do tego by wnioskować o odstąpienie od tych działań i na zdjęcie tej blokady czekałam prawie rok czasu. Także sama widzisz-Gestapo i hitlerowcy to niemal te same świnie co Zus. Zresztą nawet to załatwiałam dzięki znajomościom w urzędach. Także pewnie by mi tej blokady nie zdjęto. Jeśli więc masz zamiar wziąć to co ci się należy i do czego masz konstytucyjne prawo najpierw wycofaj oszczędności z banków!

Gość gość
23:31 Trolem jesteś zapewne ty . Ja coś przeżyłam,nie bałam się i wiem, więc piszę a ty jak zwykle-skrytykujesz i wywyższysz się. Wiesz gdzie to mam prawda?

Gość gość
Aha i jeszcze wnioskowali do Banków by zablokowano mi wszystkie konta ROR I oszczędnościowe jakie posiadam-Banki zablokowały a dlaczego zablokowały te konta !!

Gość gość
23:33 Byłaś kiedyś w przychodni w której kontrolują osoby przebywające na l4 z powodu przebytej operacji wykonywanej wcześniej w szpitalu? Tam jest z 200 gabinetów i pod każdym kolejka na 1,5 godziny czekania! Kontrolują bo za to im płacisz! Tak chcieli politycy PO i tak też się stało Kontrolują bo zostali do tego powołani. Masz pracę? Dlaczego do niej chodzisz? -Wybacz ale to takie samo pytanie.

Gość gość
23:38 No popatrz ja bylam dwa razy na l4 w ciążach i kilka razy po hospitalizacji i nie mialam ani jednej kontroli.

Gość gość
gość dziś bo ciąża to nie jest choroba. Kontrolują czy zwolnienie rzeczywiście ma powód medyczny czy jest po prostu widzimisię. A że niestety w Polsce większość kobiet jak zobaczy dwie kreski to leci na l4 to takie "chorujące" będą i powinni kontrolować, i oczywiście karać.

Gość gość
23:41 Bo z chwilą kiedy zaczęli mnie kontrolować stałam się cytuję,,podejrzaną" o oszustwo i usiłowanie naciągnięcia budżetu państwa.... Dlatego właśnie :) Kontrola miała przypieczętować te podejrzenia i przekłuć je w fakty Tak się nie stało ale jak widać pociągnięcie sprawy do końca nie jest domeną Zusu.

Gość gość
Na lewych l4 tez bylam i co? I tez nie mialam kontroli.

Gość gość
22:43 Może właśnie dlatego że byłaś w szpitalu. Ja byłam zdolna do pracy resztę przeczytasz w pierwszym z moich postów.

Gość gość
23:46 a dlaczego lewe l4? Moje nie było lewe. -Wystawił je lekarz z uprawnieniami.

Gość gość
Moje tez wystawił lekarz z uprawnieniami ale bylo "lewe" bo nie chcialo mi sie do pracy chodzic, a bylam zdrowa.

Gość gość
23:50 No widzisz i tutaj się różnimy. Lewe zwolnienie to dla mnie dokument który jest podrobiony-nie stanowi oryginału. Będąc w ciąży kobieta ma się czuć szczęśliwa. Ja nie lubię pracować głównie z powodu zarobków! Będąc w ciąży darowałam sobie pracę na etacie i frustrację wynikającą z poczucia wyzysku. Nie byłam na lewym zwolnieniu-absolutnie nie!

Gość gość
wiec to wina lekarza nie pacjentki :O

Gość gość
Jaka wina lekarza? Co ci znowu chodzi bo głowie? Wiesz grunt to zdrowe podejście do rzeczywistości. Nie sugerowanie się utartymi stereotypami które krzywdzą zazwyczaj słabszą stronę sporu. Bądź obiektywna.

Gość gość
Potwierdzam, jest nakaz żeby kontrolować wszystkie zwolnienia ciążowe. Już jest wysyp wniosków o zwrot nieprawnie wypłaconych zasiłków więc radzę uważać.

Gość gość
Nie słyszałam o żadnym przypadku takiej kontroli w moim najbliższym otoczeniu. Może kontrolują te, które zaraz po zawarciu umowy o pracę zaszły w ciąże i od razu na zwolnienie. To chyba jest szczególnie tępione przez ZUS jako podejrzenie wyłudzenia niejako z automatu. Nie znam nikogo, kto miałby taką sytuację.

Gość gość
A to ciekawe, bo ja jestem w 37 tygodniu, od 12 tygodnia na zwolnieniu i kontroli nie bylo. Wiec jaki nakaz kontroli kazdej ciężarnej?

Gość gość
Tak Zus ma na to 3lata. Wówczas trzeba zwrócić wszystko wraz z odsetkami. Tylko nie zapominajcie że prawo jest prawem. Aha i lewe zwolnienie to nie to które wystawił lekarz-naprawdę!

Gość gość
Czyli zwolnienie wystawione przez lekarza do ktorego nie bylo podstaw nie jest lewe? Wez lepiej leki i sie połóż, bo ci gorzej.

Gość gość
Już sama ciąża i mam tutaj na myśli PRAWO uprawnia lekarza do wystawienie ciężarnej L4 i nie obrażaj mnie BURA SUKO OK? Sama idź i się doucz!

Gość gość
Czas na pigułki, bo zapomnialas dzisiaj i sie pogorszyło.

Gość gość
Najgorsze są takie które nie znają swoich praw ale sie wymądrzają jak jasna cholera! Mają jakieś tam lewackie poglądy i wydaje im się że tak stanowi prawo więc wchodzą z nimi na fora i trolują oskarżając o to innych. Masakra po prostu!

Gość gość
00:17 Weź się goń trolu jeden idź protestować z Kodem czy innymi kretynami!

Gość gość
Przypominam o wzięciu pigułek, bo stan psychiczny uległ pogorszeniu!!!

Gość gość
00:20 więcej nie masz nic mądrego do powiedzenia? HA HA HA nie dziwi mnie to boś głupia jak but.