Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wakacyjne książki

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy znacie książki podobne do Większego kawała świata-Chmielewskiej? Chodzi mi o taki wakacyjny klimat. Podoba mi się w tej książce opis zwiedzanych okolic. Oczywiście jakaś przygoda będzie wskazana. No o żeby akcja nie działa się w krajach egzotycznych. Wolę polskie klimaty.

Gość gość
Nutria i Nerwus - Musierowiczowej, Wyspa złoczyńców- Nienacki( inne tez polecam)

Gość gość
Zajrzyj do księgarni matras , tam mają fajną obslugę która powinna doradzić Tobie najlepszą ksiazkę. ja ze swojej strony polecam "Dziewczyna w pociągu" :)

Gość Ulka Kólka
Książki w wakacyjnym klimacie - to jest ich sporo ;) sama zamierzam zacząć czytać "Pani Nela z Saskiej Kępy", którą można zdobyć chociażby tu: http://tylkorelaks.pl/535-pani-nela-z-saskiej-kepy-9788379005826.html bo jest to poruszająca, fabularyzowana opowieść, która pozwoli nam poznać Anielę Bińkowską, która w roku 1928 przyjechała z Łodzi do Warszawy, by rozpocząć nowe życie, a ta historia opisana w książce oparta została na prawdziwym życiorysie :)

Ja lubię na wakacje czytać kryminały. Takiego rodzaju książki są dla mnie łatwe i przyjemne i bardzo szybko się je czyta.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Jutro idę do biblioteki.

Gość gość
"Dziewczyna z pociągu" może jest lekką lekturą na lato, ale na pewno nie ma letniego klimatu. W dodatku jest mocno słaba. Dla mnie było to mocne rozczarowanie biorąc pod uwagę rozgłos i recenzje.

Cześć. Nie ma wakacji od dobrej literatury. Nie lubię i nie uznaję podziałów na wakacyjną, kobiecą czy feministyczną. Literatura jest dobra albo zła! Pozdrawiam

Gość hubertt
Ja mogę polecić świetną: Rekiny wojny Guya Lawsona. Świetny reportaż. Smaczek z ksiażki: trzech ujaranych kolesi wygrywa kontrakt dla PEntagonu na 300 milionów :)