Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co potrzeba kupić dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi mi o ubranka, tylko rzeczy potrzebne na od pierwszych dni, cale zaopatrzenie dla noworodka typu nożyczki czy gąbka do mycia. Nie mam pojęcia co sie przyda, a co nie.

Gość gość
Nożyczek nie polecam, bardziej cążki. A poza tym: frida do nosa + sól fizjologiczna, spirytus do przemywania pępka (octeniseptu nie polecam), z kosmetyków coś do kąpieli i olej kokosowy do smarowania, krem na odparzenia, ale się u mnie nie przydał bo po oleju skóra była idealna, płatki kosmetyczne, patyczki do uszu, wata, krem na słońce, 2 reczniki,

Gość gość
A gdzie taki olej kokosowy można kupić?

Gość gość
Wszędzie, nawet w Biedronce

Gość gość
ja jeszcze polecam takie ceratki/podkłady na łóżko. Mojemy się ulewa i gdyby nie te podkłady to całe łóżko byłoby mokre. Do powyższego wpisu dodam: oczywiście zapas pieluch, chusteczek nawilżanych, witamina K+D, szczotka z miekkim wlosem lub grzebien. W intternecie sa gotowe listy i podpowiedzi - poszukaj, poczytaj. http://matkatylkojedna.pl/wyprawka-dla-dziecka-pierwsze-ubranka-noworodka/

Gość gość
Tak wyprawki wyprawkami ale chciałam spytac doświadczonych mam co sie faktycznie przydało a co nie, bo nie mam zbyt grubego portfela i nie chce kupować rzeczy które mi sie nie przydadza, za to takie które nie sa wymieniane, a kupujecie

Gość gość
-2 Reczniki -wanienka -Gabka do wanny -Plyn do kapania -Balsam -octenisept do pepka -Patyczki do uszu -Woda morska -Nozyczki do paznokci -Smoczek -Ubranka -Posciel -pieluchy tetrowe -Termometr -Mata do przewijania (niekoniecznie) -Pampersy

Gość gość
Noworodkowi nie daje się pościeli, gąbka się zupełnie nie przydaje, nożyczki są u noworodka niewygodne, lepiej cążki.

Gość gość
Nie daje się poduszki, prześcieradło i poszewkę na kocyk jak najbardziej.