Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszy

Polecane posty

Gość gość

Witam Ostatnio odkryłam, że moja 14-letnia córka zaraziła się wszami, być może jeszcze w szkole a być może od młodszej kuzynki. Zastosowaliśmy dwa preparaty - Delacet i roztwór Hedrin, ale ani jedno ani drugie nie podziałało. Wszy musimy pozbyć się szybko, bo już niedługo przyjeżdżają do nas goście, poza tym córka chce farbować włosy, a z wszami przecież do fryzjera nie pójdzie. Macie jakieś pomysły? Z góry bardzo dziękuję:)) Dodam że stosowaliśmy preparaty bardzo dokładnie i tak samo jak było w instrukcji, ale mimo wszystko brak efektów:((

Gość gość
Pipi nitolic. Jest super . Do niego jest zestawie i problem z głowy.

Gość gość
jest inny preparat, zapomniałam, ale działa rewelacyjnie

Gość gość
o paranit przypomniałam sobie, tylko trzeba działac zgodnie z instrukcją i powtórzyć zabieg po chyba 7 dniach

Gość gość
Stosowalam pod rzad z 5preparatow z aptfki plus wyczesywanie grzebieniem.Ten paranit to zastosowalam na calutka noc.Owinelam im dkdatkowo glowy folia.Dla mnie te wszy to byl szok.Dbam pedantycznie o czystosc.Jzk corka powiedziala ze ja swedzi glowa nawet podejrzen nid mialam bo sadzilam ze wszy u brudasow sa..Po 3dniach cos mnie tknelo i znalazlam 2wszy.Wyczesalzm z 3 i gnidy.Ohyda! Dodatkowo popralam cala pisciel pomylam podlogi itp.Choc u nas posciel i tak zmieniana jest raz na tydzien.Sama tez to zastosowalam choc jz nie mialam.Wlosy myje od lat codziennie,czesze sie w koka i uzywam lakieru-moze dlatego nie przeszly.Corka ktora je miala ma mega geste wlosy i chodzila regularnie na basen podobno wylegarnia wszy.Druga corka miala jedna i zero gnid-pewnie dlatdgo ze w pore zareagowalam.Jak je znalazlam i tego samego dnia zaczelam tepic tak robilam jeszcze z 2dni.Wydalzm na to z 200zl w aptece.Masakra.

Gość gość
14 lat i malowanie włosów? Wyczesywac gnidy lotion i szampon sora do tego hedrin co dwa dni