Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzybica pochwy

Polecane posty

Gość gość

po jakim czasie leczenia przechodzi kiedy bede mogla sie znowu kochac z partnerem ? :(

Gość gość
Lekarz ci nie powiedział? On najlepiej wie jakiego rodzaju jest grzyb, no i to zależy od leków

Gość Diana Lagenko
Dziewczyny, na infekcje intymne chciałabym Wam polecić naturalny produkt, jakim jest kolagen naturalny Graphite. Długo męczyłam się z grzybicą, żadne środki nie działały. Byłam już załamana. I wtedy trafiłam na prezentację produktów kolagenowych. Zawsze interesowały mnie naturalne kosmetyki i zdrowe produkty, więc nie był to do końca przypadek, jednak zrządzeniem losu dowiedziałam się od dystrybutorki, że powinnam wypróbować Kolagen Naturalny Graphite. Zgodnie z jej zaleceniami, stosowałam go na mokrą skórę za każdym razem po podmyciu. Moja radość nie miała granic, kiedy po około trzech dniach swędzenie i ból były już prawie niezauważalne! Po tygodniu stosowałam kolagen już tylko dwa razy dziennie, później już tylko po każdym prysznicu. Po dwóch tygodniach używania Graphitu zaczerwienienie nie było już zauważalne, a po miesiącu zniknęły wszelkie objawy. Byłam zachwycona prostotą stosowania i łatwością, z jaką znikała infekcja. Chciałabym pomóc osobom takim, jak Wy, dlatego zaczęłam pisać bloga: http://intymnie.lagenko.pl/. Jeżeli chcecie wiedzieć, jak bezpiecznie leczyć infekcje intymne, zapraszam. Również jeżeli macie pytania.

Po zakończeniu leczenia zazwyczaj można już współżyć. Leczenie może trwać 5 dni, może tydzień, może 10 dni. Jak mnie łapie grzybica pochwy to wspomagam się dodatkowo http://www.tantumrosa.pl/wskazania, podmywam się 3 razy dziennie.

Gość Ewa159
Trzeba przejść pełną kurację czasami nawet 14 dni zależy jakie leki przepisał ci ginekolog, potem koniecznie probiotyk dopochwowy np. invag w celu odbudowy mikroflory, bo infekcje tego typu lubią nawracać. Współżyć możesz dopiero po zakończeniu leczenia a najlepiej jest prze leczyć również partnera.

Gość gość
U mnie grzybica nawracała często przez jakieś 4 lata . Antybiotyk ginekolog trochę lepiej i znów nawrót . Kiedyś natknęłam się na olejek z drzewa herbacianego jeszcze tego samego dnia kupiłam . Kilka kropel na.tampon bądź płatek kosmetyczny włożyłam do połowy do pochwy po ok 2 godz poczułam taka ulgę ze zapomniałam ze ten tampony tam jest . Tak robiłam przez kilka dnia a tampony wkładalam na ok 4 godz raz dziennie . Od tego czasu mam spokój . Zawsze po miesiączce zapobiegawczo stosuje przez 2-3 dni . Byłam u ginekologa wszystko czyste .

Gość gość
Długość leczenia zależy od stopnia zaawansowania infekcji oraz od dopasowani leków. Zazwyczaj od 3-10dni i najlepiej wtedy nie współżyć. Po leczeniu dobrze jest stosowac probiotyk ginekologiczny np Lactovaginal, by odbudowac wyjałowiona antybiotykiem flore pochwy, chroni to też przed nawrotem infekcji.

Gość gość
Po leczeniu warto jeszcze profilaktycznie stosować leki osłonowe, no i raz na jakiś czas zrobić sobie irygację z tantum rosa. Ja tak robię i póki co grzybica nie wróciła. Irygator można kupić w każdej aptece, ja akurat kupowałam wszystko w http://www.aptekamirowska.pl/, bo mam ją najbliżej.

Gość gość
Mój ginekolog uważa, że nie powinno się wykonywać irygacji, ponieważ wypłukuje się wtedy również dobroczynne bakterie mlekowe. Przy upławach, swędzeniu lub pieczeniu sfer intymnych zakładam invag i mam spokój. Kapsułki szybko i skutecznie chronią przed rozwojem infekcji, odbudowują mikroflorę pochwy i łagodzą dyskomfort.

Gość diana4545
U mnie problemem nie była tylko grzybica ale również infekcj***akteryjne, stosowałam różne antybiotyki, które coraz bardziej mnie wyjaławiały. Trafiłam w końcu na dobrego ginekologa, który zalecił oprócz długiego leczenia również probiotyk dopochwowy lactovaginal, od wielu lat skutecznie pomaga kobietom przywrócić naturalną równowagę mikrobiologiczną.