Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama88

kiedy czas na pierwsze dziecko?

Polecane posty

Gość Przyszła mama88

Cześć wszystkim, W wielkim skrócie nie wiem czy już czas na dziecko i czy dam radę?;/ Mam 28 lat a mąż 30 lat. Pracę mamy niepewną (mąż przedłużana co roku na rok) a ja w końcu znalazłam swoją wymarzoną pracę ale to tylko zastępstwo z tym że jest szansa że dziewczyna którą ja zastępuje nie wróci do pracy, tylko nic nie wiadomo jak to jednak będzie;/ a że są szanse to bym chciała pracować i jednak nie starać się o dziecko ale jednak jeśli dziewczyna wróci to ja zostanę bez pracy i bez jakichkolwiek świadczeń także nie wiem/ to pierwszy dylemat. Kolejny, mieszkamy z teściami ale mamy osobne wejścia na szczęście. Tutaj obawiam się znacznej ingerencji teściowej że niby przyjdzie pomóc albo popatrzeć non stop i jakieś rady dawać albo że mi to dziecko zabierze i sama się nim będzie zajmować bo powie zę ja mam odpoczywać po porodzie czy coś tam;/ Teraz niby nie przychodzi ale wiadomo jak to z wnuczkami że babcie nie które na nowo odczuwają potrzebe macierzyństwa;/ No i ostatni problem to ja sama bo jestem mega panikara, nic nie wiem o dzieciach i nie mam doświadczenia i boję się okropnie. Muszę dodać że zawsze tak panikuję bo przed ślubem bałam się czy dam radę mieszkać z teściami w nowym miejscu i czy będę umiała ogarniać dom, obiady i do pracy chodzic. I jakoś daję radę ale czy w tym przypadku też tak będzie? Dzieci mnie lubią i szybko łapię z nimi kontakt i zawsze chciałam mieć dziecko tylko boję się bo to jednak ogromna odpowiedzialność. Mąż mnie namawia na dziecko, to on zaczął temat, mówi że będzie pomagał itd. Co wy na to?

Gość takijeden964
na kefe pytasz sie czy macie miec juz dziecko czy jeszcze nie ? :D Lepiej nie miej, dorosnij najpierw.

28 lat to już powinnaś dziecko do szkoły prowadzać ,a ty stara jesteś i dalej się zastanawiasz :D