Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysylacie dzieci na kolonię lub półkolonie ?jaki jest koszt takiej imprezy

Polecane posty

Gość gość

Mam syna co prawda w wielu przedszkolnym ale jak usłyszałam koszt koloni 5dni 1100zl to szok. Kolonia piłkarska. Koszt polkoloni z obiadem na 7 H 450 zl szkółka żeglarska.. matko jakie ceny kosmiczne a gdzie reszta wakacji? A.może to normalne ceny tylko ja jakaś niecodzienna jestem. ceny Gdańsk. Ja jestem z mazur.

Gość gość
Na pewno obozy tematyczne są droższe. Ale czy to konieczne? U mojego syna w szkole od lat organizowane są "zwykłe" kolonie nad morzem. Rodzice i dzieci bardzo zadowoleni- koszt 1300 zł za 11 dni. Myślę, że do przyjęcia. A zaletą jest to, że jadą dzieci, które się znają i kadra jest też ze szkoły, a więc nie są to przypadkowe osoby.

Gość gość
Mój syn jedzie na obóz piłkarski 7 dni, nad jezioro, cena 400 zł.

Gość gość
Niestety kolonie są takie drogie. Firma z której zawsze jeździł syn ma 2 tygodnie za 1800 zł, ale w tej cenie jest już wszystko. Pułapka sa pozornie tanie kolonie. Okazuje się, że w cenie nic nie ma. Trzeba doliczyć dojazd i zajęcia fakultatywne. Po podsumowaniu okazuje się, że wcale taniej nie wychodzi. Jeżeli nie wyślesz dziecka na zajęcia fakultatywne, to siedzi w domu. Kiedyś przerobiłam takie kolonie i nigdy więcej. Być może wyszło taniej, ale syn połowę czasu spędził w pensjonacie grając na komórce. Jak ma grac na komórce, to może siedzieć w domu, będzie taniej. W tym roku pojechał na obóz ze szkoły - 9 dni za 1100 zł. Kiedys syn chodził na półkolonie tenisowe - w cenie zajęcia na korcie, obiad, wyjazd na basen czy gra w piłkę. Cena 50 zł/dzień, ale to było kilka lat temu, więc pewnie podrożały.

Gość gość
To jest racja, teraz bywają wyjazdy z dojazdem własnym. Ja pisałam wcześniej o koloniach szkolnych i u nas też jest wszystko w cenie- dwie wycieczki, zorganizowane zajęcia sportowe, jakiś taniec itp. Dodatkowo płaci się tylko za wyjście do aquaparku dla chętnych ale to jest 30 zł.

Gość neska3
Synek chce pójść na sztuki walki. Znalazłam już takie zajęcia na http://grapplingkrakow.com.pl/ jednak nadal nie wiem czy zapisać na nie dziecko. Czy synek mający 6 lat może chodzić na takie zajęcia?

Gość gość
Ja swoje dzieci wysyłam na kolonie z biurem http://ctravel.pl i jestem o nie spokojna bo mają opiekunów po kursach, którzy ciągle się nimi zajmują.

Gość ilonka889
Ja jak najbardziej korzystam z możliwości zorganizowania czasu moim dzieciom w trakcie wakacji - na razie były tylko na półkoloniach, bo chyba jeszcze nie chcę ich wysyłać na dłuższy wyjazd.. :) W tym roku wykupiliśmy zajęcia z http://superiq.pl/ u nas w Lublinie. Świetna zabawa przez naukę - dużo eksperymentów i sporo praktycznej wiedzy. Bardzo polecam takie rozwiązania! :)