Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesięcy w gondoli?????

Polecane posty

Gość gość

Moja koleżanka twierdzi, że woziła dziecko w gondoli przez 8 miesięcy. Powiedzcie jak to jest możliwe?? Przecież 8 miesięczne dzieci już wstają, siadają i raczej nie wierzę, że dziecko spokojnie leży sobie w gondoli kiedy nie śpi. Po prostu nie wierzę. Dziecko jest zdrowe i nie jest opóźnione w rozwoju

Gość gość
nie masz wiekszych problemow w zyciu????:O:o

Gość gość
Moje dziecko samodzielnie siadać zaczęło mając 10 mc a do 8 mc jeździło na płasko w wózku, dopiero potem podniosłam oparcie, więc mnie to nie dziwi :P

Gość gość
kiedyś dzieci do roku jeździły w głębokim.

Gość gość
I 10 miesięczne dziecko leżało na płasko cały spacer?? Nie wierzę. Moje dziecko też późno samo siadało ale w wózku dźwigało się już jak miało 4.

Gość gość
moje mialo 8 mcy i juz chodzilo ale jak trzeba bylo w zimie (-10)gdzies jechac dalej to wsadzalam w gondole, mialo cieplej.

Gość gość
Moja corka jeździła w gondoli do 9mc! Usiadła samodzielnie jak miała 8mc. W gondoli miałam szelki do zapięcia i podnoszony zagłówek wiec bez problemu sobie jeździła. Była akurat cała zimę w głębokim wozku. Nie dziwi mnie to wcale...a dodam jeszcze ze corka z tych wysokich i jakos mieściła sie bo miałam najdłuższa gondole chyba z możliwych-86mc czy jakos tak. Corka zaczęła chodzic jak miała rok ale nie prowadziłam jej nigdy i nie stawiałam na nogi wiec w gondoli jej nie groziło nic.

Gość gość
Moje dziecko do 6 miesiąca jezdzilo na lezaco w gondoli, potem na pollezaca, a gdy zaczelo samo siadac (miało 9 miesięcy), to zaczelam wozic na siedząco.

Gość gość
Moje dziecko ma prawie 10 miesięcy i jeździ w gondoli, bo inaczej nie idzie nam usypianie go. Zdarza się, ze sie sam podniesie, ale jak jest śpiący, to leży spokojnie i sobie mruczy.

Gość gość
Dwoje moich dzieci jeździło w gondoli do 8-9 miesięcy. Późno siedziały, więc na spacerówkę było za wcześnie. Miałam podnoszone oparcie w gondoli. Zaczęły chodzić w wieku 13 miesięcy, więc opóźnione nie są, spokojna twoja rozczochrana;-)

Gość gość
ja woziłam syna do 8mc a córkę do 9mc, więc jest to możliwe :)

Gość gość
Moja w 5 miesiącu nie chciała jeździć bo się darla kopala i płakała w gondoli. Spacery to był koszmar i od 6 poszła do polspacerowki bo Noe dało się z nią wyjść na spacer

Gość gość
W gondoli oparcie można podnieść do siedzenia, co za problem?

Gość gość
8 mcy to średni czas samodzielnego siadania, przed tym wiekiem nawet jeśli dziecko jeździ już w spacwrówce powinna ona być rozłożona płasko...

Gość gość
no nie wiem, moje dziecko zaczęło samo siadać właśnie jak skończyło 8 miesięcy, a od skończenia 6 miesiąca już się podnosiło w gondoli do siadu. Łapało się za brzegi i siadało. Dlatego dziwię się, że dziecko jest w stanie tak leżeć. Teraz jak ma 9 miesięcy to nie ma szans wozić go w spacerówce bez zapięcia bo wstaje na nogi, więc nie wyobrażam sobie takiego dziecka w gondoli! To jest zwyczajnie niebezpieczne

Gość gość
Dzieci są różne. Moje się nie podciągały, lubiły leżeć na brzuchu i pełzały, ale nie podnosiły się do siadu, więc niebezpieczeństwa nie było. Z całą pewnością to jest możliwe.

Gość gość
21:27 Zwyczajnie niebezpieczne to jest Twoje rozumowanie swiata. Twój nos wazny reszta swiata sie myli. Juz Ci mamy napisały ile woziły dzieci a Ty dalej swoje teorie oparte na własnym nosie wypisujesz. Jes podnoszone oparcie, sa pasy wiec w czym problem? Moje dziecko spało sobie na spacerach i nigdy wstawać na nogi nie chciało w gondoli.

Gość gość
rozumowanie swiata :P

Gość gość
dobrze napisała jej skoro ona nie rozumie ze kazde dziecko jest inne i sa takie ktore długo sa wożone w gondolach. moje jeździło akurat do 7 mc bo było lato i wolałam zmienić na spacerówkę na wakacje zeby bardziej kompaktowo było ale rozłożona na płasko. moj bratanek ma pawie 9mc i jeszcze używają głębokiego bo mały spi we wozku.