Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż ma ważniejsze sprawy niz rocznica

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam pytanie co sądzicie na temat obchodzenia wspólnie rocznic ślubu. Nasza pierwsza wypadła kiedy niestety niebyło go w Polsce ze względu na prace. Mowil, ze nie da rady tak poukładać pracy żeby zjechać. Było mi przykro, bo przy okazji rocznicy zazębiają się moje urodziny, wiec oba święta obchodziłam sama. Kolejny rok i wychodzi na to, że kolejną rocznicę jak i urodziny będę obchodzić sama ponieważ mąż znowu ma wyjazd (kierowca - 4 tygodnie w trasie, 1 tydzień w domu). Zaczęłam liczyć jak dokładnie to wypada i okazało się, że mial być akurat w domu, ALE jego kuzynka ma ślub i przełożył wyjazdy tak, że rocznica i urodziny wypadają w środku wyjazdu. Dodam, że jest to dopiero druga rocznica, wiec nie spędziliśmy żadnej wspólnie. Czuje sie urażona, bo ta kuzynka nawet nie wysłała mu jeszcze zaproszenia (jest proszony na pewno), a ślub ma sie odbyć za mniej niz 2 miesiące. Co sądzicie? Ja na ślub osobiście się niewybieram chociażby ze względu na irytację, ze on cudze święta potrafi obchodzić i dostosować się terminowo, a naszego nie. Być może to dziecinne podejście, ale dla mnie on jest najważniejszy i ja wszystko ustalam tak by było jak najwiecej czasu dla nas gdy jest w PL. Widzimy się tylko przez 7 dni, a 30 jesteśmy osobno :(

Gość takijeden964
My 1 dzień nie możemy bez siebie wytrzymać, a nie 30 :)

Gość gość
7 dni razem 30 osobno - to ile dni ma miesiąc ;) a tak poważnie Przykre Wiedziałaś przed ślubem jaką ma pracę i co się z tym wiąże...? 2-ga rocznica nie razem - a ile jeszcze przed Wami życzę wytrwałości 🌻

Gość gość
Ale dlaczego masz karać siebie i kuzynkę? Daj sobie spokój, nie pozwól złośliwemu ego tobą rządzić. Już widać, że nie ma równowagi w związku, skoro musisz złośliwością nadganiać. Uśmiechnij się;))

Gość gość
Myślę że dobrym rozwiązaniem będzie spotkanie się ze mną, dam ci kwiaty, po pupci popieszcze i zapomnisz o tym menzu

Gość gość
Nie wiedziałam, że mąż bedzie wyjeżdżać, bo taka prace zaczął kilka miesiący po ślubie. wlasnie mój mąż twierdzi, że my rocznic będziemy mieć jeszcze wiele, a ona ślub bierze raz :/

Gość gość
Mąż taka prace zaczął kilka mies po ślubie. Wiec nie wiedziałam, że tak bedzie. Mąż twierdzi, ze my rocznic będziemy mieć jeszcze wiele, a ona slub jeden. Nie wiem, ale nie mam w ogóle ochoty nawet o tym ślubie słyszeć

Gość gość
Kasę robi, więc kup najładniejszą kieckę i baw się, nie rób z siebie męczennicy.

Gość gość
Czy ja wiem czy koleżanka robi z siebie męczennice? Ma prawo chcieć obchodzić swoje święta niezależnie co dzieje się w około. Mnie tam mało interesowałby czyjsc slub jesli miałabym osobiście na tym cierpieć. Tym bardziej, ze skoro na wcześniejsza rocznice partner nie dał rady przełożyć wyjazdu z powodu "bo się nie da"(jesli dobrze rozumiem). Czyli teraz nagle się da tak?. Uwazam, ze rocznice są wazne. Jesli nie świętujemy rocznic to po co był brany slub? Dla papierka? Papierek to i ja Ci mogłam wypisać :P a obrączkę chociaz mąż nosi skoro tak mu rocznica zwisa?

Gość gość
autorko, zmień pracę i zarób tyle żeby nie musiał wyjeżdżać - proste!

Gość gość
rocznice mozna pozniej swietowac jak maz bedzie w domu,nie musi to byc akurat w ten dzien,a na wesele bym poszla,bardzo lubie wesela.