Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na pękające pięty?

Polecane posty

Gość gość

Pomaga mi jedynie ciut scholl ten na pękające piety niby leczące je w 3dni.. Jak pielęgnujecie stopy majac takie problemy? Uzywalam tez wit.a z apteki,scieram tarkami i pilnikami.Zakladam skarpety na noc z gruba warstwa scholla bo masc z wit. A nie ma sensu -zero efektu.A piety dalej z bruzdami i peknieciami:(( Wystarczy ze pare dni nie smaruje schollem mam piety jak stara zaniedbana baba.

Gość gość
Sprobuj regenerum do piet i balsamu z rossmanna isana med z 10 procent urea (jest tani bo to marka wlasna rossmanna). Mi pomogly te 2 kosmetyki

Gość gość
Byc moze to luszczyca, doszlam do wniosku,ze mam ja tez na pietach( bo np czesciowo na twarzy tez, chyba 5ty dermatolog na to wpadł). Na to pomaga wylacznie smarowanie i to jak najczestsze. I brak stresu ( z tym gorzej). Sholl faktycznie dziala najlepiej, ale i zwykla oliwa, byle czesto.

Gość gość
Ja kiedyś używałam właśnie Scholla na pękające pięty. Dla mnie był super, ale nie mam też jakichś bardzo dużych problemów z pękaniem pięt. Raczej robią się takie szorstkie. Ja bym szukała wśród kremów z kwasem salicylowym lub dużą zawartością mocznika.

Gość gość
Urea to mocznik wlasnie. Regenerum ma 30 a isana 10 procent

Gość gość
Nivelazione 30% urea

Gość gość
A ja od jakiegos czasu mocze nogi w wodzie z sodą oczyszcz. Duzo daje tej sody,pozniej krem i widze ze robia sie baddzisj miekki pięty. Kuzynka mi polecila krem z apteki cerkoderm i tym sobie wyleczyła pięty. Kupie i wypróbuje.

Gość gość
Ziaja Med, Kuracja Ultranawilżająca Mocznik 15%, Krem do stóp tylko w aptece,tani ok 10-12 zł

Gość gość
Spróbuj kremu linourea. Jest z mocznikiem, który świetnie i długotrwale nawilża skórę. Krem można kupić w aptece, kosztuje około 8 zł.

Gość gość
Ja znam sposób ale nie wiem czy Ci sie spodoba. Moja mama ma takie problemy ze stopami i jedyne co jej pomaga to moczenie stop we własnym moczu.