Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkujący mól kryminolog

Czy są tu jakieś mole książkowe? Szukam dobrych kryminałów itp.

Polecane posty

Jestem świeżakiem w tym temacie. Wcześniej pochłaniałem tylko setki filmów. Nigdy nie miałem czasu ani chęci na czytanie grubych książek (nauka, dzieci, treningi sratatata :p ). Moją pierwsza taką przeczytaną trylogią jest Millenium Larrsona. Przypadek chciał, że kupując działkę rekreacyjną znalazłem w domku "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet". Pewnej soboty z nudów zacząłem ją czytać no i zaskoczyło - chcę więcej. Powiedzcie co jeszcze mógłbym kupić/wypożyczyć? Kryminał,zagadka, mroczna tajemnica - moje klimaty. Z góry wielkie dzięki. 5!

Obejrzyj sobie dziecko jakąś egzekucje to ci przejdzie ochota na jakieś głupie książki dla imbecylów. Chcesz zagadek to szukaj odpowiedzi co było pierwsze - jajko czy kura.

Gość gość
hahahahhaha ten sie coorva dorosly odezwal. egzekucje sa dla takich pocoorviencow jak ty.

Doprawdy? A te książki co chce czytać autor to pisze jeszcze gorszy psychol który rozkoszuje się dokładnymi opisami zabójstw. A prawdziwi bandyci są przynajmniej konkretni.

Nie chce mi się nawet tego komentować :D Czekam na wypowiedzi użytkowników, którzy mają ułożone pod kopułą. Pzdr600.

Gość gość
slowianin wez idz strzep sobie gruche, bo pyerdolisz jak potluczony. zrob salto w tyl i odmaszeruj ciulu. ode mnie autorze : Boy 7 Child 44 Niemiecki bękart w ogole cala czarna seria skandynawska jest swietna, tam jest kilkadziesiat tytulow

Ja piszę prawdę, a ci są piszą te książki robili by to samo co na egzekucjach w filmach - tyle że są tchórzliwymi ciulami właśnie którzy boją się złamać prawa i piszą zamiast tego żenujące książki. To jest prawda. Bo po co takie książki pisać?

Gość gość
Autorze, a co powiesz na klasykę gatunku? Świetnie mi się czytało Agatę Christie.

o to to to :D Gdzieś mi przemknęło na allegro to nazwisko. Wszystko tej autorki polecasz? Pisze tylko kryminały?

Gość gość
slowianin gadasz sam ze soba? nikt juz naprawde nie ma z toba ochoty dyskusji podejmowac

Gość gość
Z Polskich autorów polecam Ci: Wrońskiego, Miłoszewskiego i Krajewskiego

Gość gość
Polecam Jo Nesbo i jego seria z detektywem Harrym Hole

Gość gość27
Simon Beckett "chemia śmierci" i kolejne 3 części. Opłaca się kupić w pakiecie :)

Gość gość
Agathę Christie polecam jako całość, ale to "stara szkoła", kryminały "z myszką", rozgrywające się w przeszłości. Zerknij, czy ci to odpowiada.

Gość gość
Polecam ksiazki Geritsen (szczegolnie z serii Rizolli/isles) , ja zaczelam moja przygode z jej kriminalami od chirurga i bylam zachwycona! Poza tym ksiazki Frizka - szczegolnie polecam terapie, pasjonat oczu, kolekcjoner oczu, klinika).Lubie tez Joy Fielding (np. patrz jak Jane ucieka itp.) Lubie tez Charlotte Link (czytam wlasnie lisia doline). Ale to nie sa typowe kryminaly, jej ksiazki sa wielowatkowe. Ale moj chlopak czytaj "dom siostr" i bardzo mu sie podobala :-)

Gość gość
Aha dodam jeszcze Becketta jak ktos powyzej juz wspomnial. Ale mi osobiscie podobaly sie tylko 2 pierwsze czesci (chemia smierci i zapisane w kosciach). Jakos do kolejnych czesci zabraklo mi motywacji.

Gość gość
o jaki fajny temat. a te wielowatkowe sa jakies psajcho , zagadki etc? czy jakies romansidla albo lanie wody o wszystkim i o niczym?