Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lewwatywa

Polecane posty

Gość gość

Kobietki dlaczego tera przyszła moda na wzbranianie sie przed lewatywa przy porodzie? Przecież nikomu to krzywdy nie zrobiło nigdy, tlumaczycie ten zabieg, totalnym zgwalceniem i naruszeniem intymności, a przecież jak rodzice położna widzi wasz o***t jak na tacy :) czy bardziej krepujace jest wsadzwnie rurki w wasz o***t przez obca kobietę, a jak ona patrzy jak kal z niego wychodzi w trakcie parcia juz was nie krepuje i smród na sali? Nie nawołuje do hejtu, tylko próbuje zrozumiec skąd ten wstyd jak tak czy siak wszyscy wasza dziurę oglądają

Gość gość
tez nie ogarniam tego protestu przed lewatywą, przy dwóch porodach miałam robioną i nie wiem o co ten szum

Gość gość
Bo kobiecie przed porodem powinno sie pokazywać filmy jak to wygląda. Co z tego ze lekarz przyzwyczajony do tego widoku, to nie znaczy, ze wszyscy na sali muszą wdychac smród czyjegoś kału, do tego dziecko jak wychodzi, twarzą do dołu, może trafi prosto w dziurę umorusana kupa... Lewatywa dosłownie parę minut, a jaka dla wszystkich ulga.

Gość gość
Mi w szpitalu nikt nie chcial robic lewatywy, bo teraz to juz chyba rzadkość.

Gość gość
Wzbraniają się? Chyba nie... moje koleżanki i ja zdecydowałyśmy się na to przed porodem.

Gość gość
Właśnie pisze w ty temacie, bo teraz portale ciążowe robią nagonke na golenie i lewatywe, ze na to możemy sie nie zgadzac, z reszta jak wypowiadam sie gdzieś w tym temacie, to nalatuja na mnie inne panie, ze to średniowieczne praktyki i ze nie będzie in obca baba do d**y zagladac, bo to najintymniejsza okolica ich ciała itd. No i dużo sie wypowiada, ze sie nie zgodziło. Ale co to za argument, ze intymność, ze obca baba jak za chwile ta obca baba będzie zbierać twoja kupe i wycierac o***t, nie mówią o tym, ze zdarza sie,ze ta kupa rowniez ląduje na fartuchy tej baby. Dla mnie to dopiero krepujaca sytuacja.

Gość gość
Mnie dziwi takie demonizowanie Lewatywy jakby to było nie wiadomo co. Przed operacja tez to robią. To nie boli.

Gość gość
Niektóre mówią ze boli inne, ze nie. No ale większość twierdzi, ze nie pozwoli sobie wkładać czegoś w o***t. Hehe pewnie co druga kochała sie analnie, a lewatywa to juz blee

Gość gość
no wlasnie tez niewiem o co ten halas ..mi tez robili przy 2 porodach ,pytali sie a ja sie zgodzilam . tylko,że przy 2 i tak troche kału wylecialo jak parłam :/

Gość gość
No bo wylatuje ale nie tyle co bez lewatywy. Nie wszystkim kobietom organizm przeczyszcza sie przed porodem. Skoro medycyna pozwala na bardziej higieniczne warunki porodu, do czemu ktoś ma sie babrac czyim kalem. No dla mnie to nie pojęte, zebym parła i parła a tu zamiast dziecka go kupa wychodzi..