Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzo proszę o poradę

Odzyskanie pieniędzy z karty SIM (prepaid) w sieci Plus... Czy jest to możliwe?

Polecane posty

W najbliższym czasie planuję zrezygnować z numeru telefonu, który obecnie posiadam. Na koncie jest spora gotówka (uzupełniałam je głównie dla przedłużenia, a nie-kwoty), dlatego nie chciałabym, by te pieniądze przepadły. Stąd moje pytanie: czy istnieje możliwość ich odzyskania, na przykład-w formie przelewu na konto lub osobistego odbioru pieniędzy w salonie, do którego należy mój numer telefonu (w tym przypadku-sieci Plus)? Chodzi mi o legalne odzyskanie własnych pieniędzy, które włożyłam w tę kartę SIM. Czytałam, że istnieje jakaś strona internetowa, która zajmuje się czymś takim, ale ona oddaje tylko jedną trzecią tego, co jest na koncie (doliczają jakieś prowizje i koszty do tego). Wydaje mi się to nieopłacalne. Są też rady, że taką kartę można sprzedać w internecie innej osobie za połowę ceny (by kupujący miał z tego zysk), można wysyłać SMS-y dla fundacji charytatywnych, wykupywać filmy z usług "premium", czy uzupełnić komuś bliskiemu konto, przelewając daną kwotę. Albo grać w gry, np. radiowe, prasowe.

Gość gość
mojej siostrze kazali "wydzwonić", nic nie dostała.

Gość gość
Wątpię, by oddali . Czasem jest promocja i jak zasilisz za 50 zł to masz 100 zł na koncie

12:23, z tym "wydzwonieniem", to jest jakiś pomysł, ale od tego korzystam z pakietów, które nie naruszają mojego konta, przez co gotówka na nim rośnie. Poza tym, chodzi mi o odzyskanie pieniędzy, niż o ich "zaprzepaszczenie" w taki właśnie sposób. Ten numer telefonu mam od wielu lat i szkoda byłoby nie wykorzystać w mądry sposób tego, co na nim jest. Nawet SMS-y zagraniczne nie uszczupliły konta w znaczący sposób. Ech...

12:25, fakt, i właśnie te promocje (a przez te lata, kiedy mam ten numer telefonu, było ich "trochę") spowodowały również, że konto rosło. Jeden by się ucieszył, a ja się tu głowię, co zrobić, bo gdyby ta kasa przepadła, czy też nie odzyskałabym chociaż połowy (choć i to mnie boli...), to chyba bym w głowę dostała, za przeproszeniem... Przeglądam internet i widzę, że to nie pojedynczy problem; takich pytań jest wiele...

Gość gość
hahhah xD wez pomysl. Nie ma mozliwosci wyplaty pieniedzy ktore masz jako doladowanie. Mozesz je tylko wydzwonic.

Gość gość
Przeczytaj regulamin Plusa, a jeśli ci się nie chce, to ci odpowiem: nie ma takiej możliwości. Musisz wykorzystać środku zgromadzone na koncie, albo ci przepadną.

Gość gość
Mozna placic smsami za niektore gazety lub za artykuly, zamiast je kupowac w kiosku oraz za inne rzeczy.

13:31, wiesz, jakby nie patrzeć, to były to "realne" pieniądze (chodzi mi o zakup kart-zdrapek, ewentualnie: doładowań przez internet), które-po uzupełnieniu konta-stały się "telefonicznymi"; pieniądz jest pieniądzem, hm...

14:05, regulaminu nie czytałam, ale z tego, co mi wiadomo, piszą tak w każdej sieci. Plus, jako sieć, może nie oddać (?) tych pieniędzy, ale są jakieś, niby legalne, strony internetowe, które się tym zajmują, stąd pytanie...

14:12, o tym też słyszałam, ale nie mam pojęcia, czy sklepy, które odwiedzam, przyjmują tego typu opłaty. Musiałabym zapytać. To też nie jest głupi pomysł, tym bardziej, że kilka rzeczy mnie zakupowo zainteresowało. Dzięki.

Gość gość
Jest kilka sposobów na odzyskanie kasy. 1. Bank SMS - wysoki koszt usługi czyni ten sposób niezbyt opłacalnym. 2. Bukmacher internetowy - należy znaleźć bukmachera który przyjmuje wpłaty SMS-em, upewnić się że są przyjmowane złotówki, założyć konto i wpłacić a potem przelew na konto. 3. Kupujesz sms-em coś (niekoniecznie kody gier) co można sprzedać na Allegro. 4. Sposób nie pozwala wprawdzie odzyskać kasy ale masz satysfakcję ze spełnienia dobrego uczynku.... lepiej stracić w ten sposób niż zostawić to sępom którzy stają okoniem wobec wszelkich prób wprowadzenia przepisów pozwalających odzyskać pieniądze.

Gość Mudulinek
Odkupuje karty sim, napisz dogadamy się GG1661450