Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pocięte gazety w kopertach...szok

Polecane posty

Gość gość

Jestem w szoku. Mój syn w sobotę miał ślub kościelny, uroczystość była naprawdę piękna . Po wyjściu z kościoła rozpoczęło się składanie życzeń i dawanie prezentów. Świadkowie za prośbą syna i synowej wzięli prezenty do samochodu. I pojechaliśmy do restauracji. I wiecie co? Przyjaciółka synowej , dość ciekawska z natury zajrzała do koperty i aż usta ze zdziwienia otworzyła. Była w samochodzie, otworzyła drzwi i kazała mi to zobaczyć. W kopercie były pocięte skrawki kopert. Przejrzałyśmy resztę. W sumie na 60 kopert było 12 z pieniędzmi. A reszta wiadomo. Serce mnie zabolało, jak można zrobić coś tak bezczelnego?Wzięłyśmy z Natalią koperty i poszłyśmy prosto do syna i synowej. Jak zobaczyli te koperty z gazetami to przykro mi się zrobiło. Mój mąż wziął mikrofon do ręku i powiedział o zaistniałej sytuacji, że to wstyd odwalać coś takiego, że ludzie wstydu nie mają i przyszli za darmo się pobawić. Od tej pory każdy na siebie wilkiem patrzy, nikt się nie przyznaje. Tylko mi moich dzieci szkoda.

Gość gość
Oj chyba prowo, predzej puste koperty a nie z pocietymi gazetami, komy by sie chcialo... Ale jesli tak sie zdarzylo ba miejscu nowozencow powiedzialabym przez mikrofon: "dziekujemy za prezenty, za koperty, rowniez te w ktorych byly pociete gazety, ale wolalbym dostac cale gazety zeby sobie jutro poczytac, a tak nie majac z nich pozytku, zostawiam przy wyjsciu, aby ci ktorzy je podarowali mogli zabrac z powrotem, moze niech sami sprobuja je poczytac".

Gość gość
Trzeba było poskładać te gazety, chociaż mielibyście co czytać.

Gość gość
12 na 60 z pieniędzmi?? Jasne bo uwierzymy. Rozumiem, że jedna bo ktoś zrobił sobie głupi żart, ale 48? Marne prowo:)ludziom się naprawdę nudzi i wymyślają durne tematy

Gość gość
to prowo jakis czas temu bylo.

Gość gość
Nie we wszystkich były gazety. Czesć była pusta, albo sama kartka z życzeniami. Z gazetami było 7 kopert.

Gość gość
Prowo prowo prowo

Gość gość
marne 1/10

Gość gość
No to może wreszcie skończycie z tym żałosnym zbieraniem pięniędzy przy każdej okazji. Jak się zaprasza gości to nie po to żeby płacili za siebie.

Gość ŁyyySyyy
Zapewne temat jest prowokacją... 48/60 pustych? Byłem świadkiem u swojego serdecznego przyjaciela i na około 40 kopert żadna nie była pusta, a w niektórych znalazły się całkiem ładne "kanapki". Wiedzieliśmy która jest od kogo, bo każdy załączył kartkę z życzeniami itp. Nie wiem, czy chociaż jedna osoba dała samą kopertę... Inna sprawa to, to ile powinno się dać na wesele? Moim zdaniem 2 000 zł od pary. Czemu? Bo wesele i poprawiny w przeliczeniu na parę to kosz około 1000 zł, więc pierwszy tysiąc to zwrot kosztów, a drugi to prezent dla młodych.

Gość gość
Oczywiście, że prowo! U nas była 1 koperta tylko z samą kartką z życzeniami, bez kasy, także mogę uwierzyć w 1-3, ale nie 48 hahaha

Gość gość
Bardzo dobrze zrobili bo ja jka bym nie miała kasy to bym powiedziała że sorry teraz niemam ale ..... a nie robić z siebie niewiadomo co. Dla tego jak my robiliśmy przyjęcie nie wesele w restauracji Tawerna Lukulus w Gdańsku nie chcieliśmy kopert z kasą bo raczej nie jestesmy z tych osób które kasy potrzebują zażyczyliśmy sobie w prezencie po paczce pieluch i oddaliśmy to do domu dziecka w Gdańsku.

Gość gość
Najlepsza restauracja do zrobienia przyjęcia weselnego to ta restauracja www.grubalycha.pl. Maja najlepsze polskie jedzenie na południu polski .