Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duza masa plodu

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 34+5tc i na wizycie ginekolog powiedziała, ze dziecko jest bardzo duże, ok 3 kg, czyli ponad 0,5 kg ponad normę. Wyniki mam ok, na nic nie choruje, a nie chce myśleć ile to dziecko będzie wazylo w 40tc. Bardo chce rodzic naturalnie, nie dopuszczam do siebie myśli o cesarce, czy ktoras z was tez tak miala i mimo to dzidziuś urodził sie normalnych wymiarów i wagi?

Gość gość
duza masa DZIECKA, nie plodu!

Gość gość
Mialam podobnie, dziecko urodzilo sie 4,350 chcialam rodzic naturalnie i taki byl plan ale mialam cesarke bo lekarz ktory byl na dyzurze jak rodzilam powiedzial ze nawet mi opcji narutalnego porodu nie daje bo on nie chce miec na sumieniu mnie albo dziecka. W czasie cesarki okazalo sie ze moj synek byl bardzo niebezpiecznie owiniety pepowina wiec pewnie i tak by sie cesarka skonczylo. Maly byl olbrzymi w porownaniu do innych dzieci, ubranka ktore mialam ze soba w szpitalu od razu dalam innej mamie :) teraz ma 3 latka i jest niewiele wiekszy pd rowiesnikow. Powodzenia

Gość gość
Ja bym bardzo chciała urodzić naturalnie, a przynajmniej spróbować, jakby sie cos dzialo, wtedy cesarską ok ale wiem, ze duzo kobiet urodziło dziecko powyżej 4kg naturalnie

Gość gość
U mnie w 35t2d synek miał szacunkowo 2999, czyli podobnie jak u Ciebie. Urodziłam go w 42 tc i miał 4100, nie miałam żadnego problemu z porodem; to tylko szacunki.

Gość gość
Położne boja sie odbierać porody powyżej 4kg... Straszą konsekwencjami tak, ze kobiety ze strachu zgadzają sie na cc, a przecież i przy 3,500 dziecko może sie zaklinowac. Pewnie jak sie nie zgodze na cc to mnie przeklna

Gość gość
Ja bym się bała naturalnie rodzić duże dziecko. Przecież oprócz tego że duże może być jeszcze niskie. Moje miało "tylko" 4200 ale za to było malutkie bo 50cm, dosłownie kulka była, obwód główki większy, dobrze że miałam cc, bo nie wiem w jakim stanie byłabym ja i moja córeczka.

Gość gość
checi checiami, ale urodzic silami natury pierwsze dziecko ponad 4kg to loteria. ja bym nie ryzykowala. jezeli nie ze wzgledu na wlasne zdrowie, to chociaz dla dziecka. druga sprawa jest przyczyna takiej wagi. cukrzyca ciezarnych?

Gość gość
No tak ale to sa szaczowane wymiary, np znam pania której szacowali wymiary dziecka na 3.200, a musieli wyciagac kleszczami, bo było 4,500 gdzie inna kobieta urodzi takie dziecko bez problemu. Masakra z tymi pomiarami, wcale nie sa miarodajne, straszą te biedne kobiety, a cc wcale nie lepsze rozwiazanie. Chciałabym moc zająć sie porządnie dzieckiem, a nie leżeć plackiwm tyle godzin, a potem skupiać sie na wstawaniu i bólu parę dni :( mam nadzieje, ze USG czesciel sie myli na zapas, a jak nie to chce spróbować chociaż urodzić sn

Gość gość
Cukier mam podrecznikowy

Gość gość
Ja też cukier super, a dziecko duże. Zdecydowałam się na cc i nie było źle, ból jak ból dało się wytrzymać. Drugi poród też chcę cc, bp wszystko ładnie się goiło, nie bolało strasznie, przecież dają tabletki i kroplówkę.

Gość Ciocia Dobra Rada 85
Ja swoje pierwsze dziecko urodziłam naturalnie przy wadze 4200g i długości 58cm. Wszystko było ok. A dodam, że klikanascie godzin wcześniej z usg waga wyszła 3300g...