Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić by przestać bać się ginekologa?

Polecane posty

Gość gość

Swoją pierwszą wizytę u ginekologa wspominam jako istny koszmar. Kiedy lekarka założyła wziernik i próbowała go rozchylić pamiętam straszny, rozrywający ból i jej obleśne komentarze na temat tego, że jak ja zamierzam współżyć skoro ona nawet zbadać mnie nie może. Próbowała wziernikiem potem palcem badać (ból był okropny, mówiłam jej o tym, lecz ona tylko mnie wyśmiewała). Po tej wizycie, zmieniłam lekarza, poszłam do innego, który wiedząc, że jestem dziewicą nie pchał się z wziernikami i paluchami do środka. Tylko USG tak było przez rok czasu. jak już przestałam być dziewicą, nadal nie wyprowadzałam lekarza z błędu z lęku przed badaniem. Aż w końcu uznałam,że trzeba mu się przyznać. Teraz żałuje bo zapowiedział mi, że przy następnej wizycie będzie badanie w wziernikach i USG dopochwowe. A ja się tego panicznie boje bo pamiętam ten rozrywający ból. Co zrobić by nie bolało i co zrobić by przestać się bać. Nie istnieje żaden sposób, który mógłby mnie rozluźnić skoro już wiem że to badanie jest strasznie bolesne.. Co robić, pomocy?!

Gość gość
zaszyć ci\p\k\ę

Gość Kataszynka
Najlepiej po prostu iść do kogoś dobrego, kto zna się na rzeczy i potrafi odpowiednio podejść do człowieka. W miejscach takich jak http://www.wawmed.pl/ znajdziesz specjalistów, którzy odpowiednio o Ciebie zadbają. Nie krępuj się, po prostu znajdź kogoś, przy kim będziesz czuła się swobodnie.

Gość gość
ja się nie krępuje tylko boje, ze nadal będzie strasznie bolało. i nie potrafię się z tego powodu wyluzować...; /

Gość gość
Dziewczyno co ty p********z

Gość gość
Zawsze zabrać ze sobą osobę bliską do której mamy prawo mieć podczas badań i zabiegów nawet w szpitalu by uniknąć jak jedna z pacjentek. .. Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek ... Aile wstydzi sisię zgłosić takie tragedie podczas badania bo lekarz w Polsce stoi ponad prawem dlatego nigdy nie idę sama na badanie! !

Gość gość
Ta jasne... Rozpial rozporek... Bo ginekologowi cipka jest obca i jak tylko zobaczył to chcial sie poślizgać:D stwierdził ze warto ryzykować reputacje a nawet prawo do wykonywania zawodu... W końcu cipka jest cipka...