Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu kobiety z biustem powyżej c?nosicie staniki polskich firm?firm?

Polecane posty

Gość gość

moze któras z was mi poradzi bo na ogólnym forum to bydło i nic więcej:( mam w biuscie 98 cm a pod biustem 75 cm i nie mam pojęcia jaki rozmiar staników będzie na mnie dobry?nie wiem czy powinnam nosić 75 f czy może 80 e? słyszalam ,że miseczka 75 f i miseczka 80 e to jest tej samej wielkosci miseczka.czy to prawda? i jeszcze pytanie jakiej polskiej marki staniki kupujecie i polecacie?mam niestety jedną piers większą o rozmiar lub dwa rozmiary i nie mam pojęcia czy moge nosic staniki usztywniane czy puschup ,żeby wkładką wyrównywac druga mniejszą piers?a na operacje mnie nie stać:(

Gość Stanikowa Dama
Ja noszę rozmiar 65 H lub J (w zależności czy rozmiarówka polska czy brytyjska) lub też 70 G lub H. Moje rozmiary to 72 pod biustem i 94 w biuście. Kiedyś rzeczywiście był ogromny problem z kupnem biustonosza w takim rozmiarze, teraz jest dużo łatwiej. Jest mnóstwo firm - oprócz świetnych brytyjskich marek Panache, Freya, Curly Kate, jest też dużo polskich (tu trzeba poeksperymentować z rozmiarem). Polecam firmę m.in. AVA - fajne i w miarę przystępne cenowo, można przebierać .... Ważne jest żebyś nie kupowała biustonosza w rozmiarze pod biustem równym obwodowi (ważne by był parę cm mniejszy- wtedy dobrze trzyma, poza tym z czasem się trochę rozciąga). Pozdrawiam i jeśli masz pytania to dawaj :-) Chętnie odpowiem jako weteranka stanikowa w dziwnym rozmiarze

Gość gość
Curvy Kate z polskich firm jeszcze Cris Line (osobiście nie testowałam), Melissa, Gaia i wiele innych

Gość gość
Idz do slepu z bielizna ale polska nie chińska,tam kobitka powinna najlepiej ci doradzić. Ja kupuje Biggy, gorteks,ava,hirsch. To sa naprawde super staniki.

Gość gość
Na takie duże cyce trudno coś orginalnego kupić

Gość Stanikowa Dama
U Ciebie stawiam na rozmiar 70 H lub J - firma Ava ale trzeba testować, testować, bo rozmiar rozmiarowi u różnych kobiet nierówny. U mnie podobno tego dużego biustu bardzo nie widać, dopiero jak mi sprzedawcy chcieli wcisnąć mały rozmiar miseczki to szok, ale mieli miny, jak się rozebrałam :-)

Gość gość
Noszę Gaię 65 G, mam dokładnie takie same wymiary jak ty.

Gość gość
Gaia ma fajne biustonosze. Ava tez. Dobrze.ktos radzi zebys poszla do salonu. Ps wez mniejszy obwod, bo po paru razach i tak sie lekko rozciagnie.

Gość gość
Ktoś chyba nie ma pojęcia o ofercie (ten geniusz wyżej ) jest duża oferta dla kobiet z dużymi piersiami :-)

Gość gość
dziękuje kochane:)juz myslalam ze nikt mi nie odpowie albo mnie wyśmieje:)zawsze na ogólnym jak pytam to od razu hejty:) najgorsze ,że mam jedna piers mniejszą:(i nie moge kupic stanika mięciutkiego bo od razu widac róznice w piersiach :( moze któras doradzi mi jaki typ staników będzie najlepszy ,żeby ta roznica nie rzucala sie tak w oczy:( aha jeszcze jedno:czy lepsze staniki jakosciowo ma wg was gaja czy ava?

Gość gość
Napisałam że mam taki sam rozmiar, sorry za wprowadzenie w błąd, jeszcze się dobrze nie obudziłam, mam 89 cm ;) ale pod biustem obstawiałabym 65 max 70 również dla ciebie.

Gość gość
nie słuchaj kretynek. twój rozmiar stanika to 75 f ,a one ci proponują 75 g.przecież to jest za duża miska.nie znają się kretynki a wciskają ci kit.

Gość gość
Wypowoedziala sie kulturalna kobieta. .. Dobrze ze ty sie znasz.

Gość gośćStanikowa Dama
O firmie Gaia trudno mi powiedzieć (bo nie testowałam). Prawdopodobnie są to firmy podobne jakościowo. Ava ma dużą ofertę piankowych staników- na początku myślałam, że to powiększa duży biust, ale jest OK. Myślę, że w Twoim przypadku może pokombinuj z piankowymi. Ja osobiście zrobiłabym jeszcze jeden myk - skontaktowała się z firmą, jak już będę znała wstępnie rozmiar i zapytała o możliwość małej modyfikacji np. grubszej piance z jednej strony z dodatkową opłatą . Zawsze warto zapytać.

Gość gość
stawiam na rozmiar 70H lub 65 I (polska rozmiarówka - ava )

Gość gość
ava ma na swej stronie tabele rozmiarów i wychodzi ,że autorka wg tej tabeli powinna nosić staniki AVA 75 F.

Gość gość
jeżeli autorka ma jedna pierś mniejszą to niestety ,ale każdy stanik będzie uwidaczniał te róznice.nie ma mozliwosci ukrycia tej róznicy chyba że bedzie kupowala tylko staniki pusch-up i wykładala z jednej miski wkładke a wkladala do drugiej miski.

Gość gość
Ale apetytu narobiłyście na swoje cycuszki.. Kupuj w lumpexie,moja dziewczyna tylko tam kupuje po 2-3 zl.za sztuke.W domu przymierza-jak za mały to daje mamie :)

Gość gość
Polska bielizna jest bardzo ładnie odszyta,elegancka i wygodna,w zależności od firmy,,noszę 80E lub 80 F,najbardziej mi odpowiada Vena sorry,ale z szmateksu to bym bielizny nie ruszyła ,,

Gość gość
Zazdroszcze kobietom mogącym kupować staniki na bazarze albo w zwykłych sklepach. z regoly rozmiarowka konczy się tam na D, a D to miałam przed ciaza. Teraz od lat kupowałam 70 FF, koszt ok. 70 zl za szt, gdzie w zwykłych sklepach miałabym za to 3-4 staniki. Ostatnio wybrałam się do sklepu z bielizna i tam pani dobrala dla mnie biustonosz 65H, bardotka, swietnie lezy, zbiera i unosi biust-koszt 100 zl z firmy Dalia.

Gość gość
Jak pod biustem masz 75cm to musisz odjąć od tego 5 i jeszcze zaniżyć o 5. Wychodzi obwód 65. Ja firmy gaia nie polecam. Za to fajne były z firmy kostar i tez niedrogie, ava tez jest fajna.

Gość gość
Ewa Michalak, Gorteks.

Gość gość
Mam 65 K. Noszę gorsenie, gorteks najszesciej gorsenie

Gość gość
Też polecam Dalia :)

Gość gość
ava ,gortex i gorsenia to gorsze marki niz gaja,wiec nie rozumiem czemu ci je polecają.

Gość gość
triumpha kup

Gość pierwszy stanik
a jaki ja powinnam nosić skoro pod biustem mam 66cm a w biuście 87cm (w pozycji pochylonej 89cm) ?

Gość gość
14:30 bo moze im wlasnie bardziej pasuja od Gai? Autorko, masz wymienione kilka firm, wiec wiesz jak sie zorientowac. Najlepiej tak, ja ci poprzedniczki radza idz do sklepu z tymi markami i tam dobierz. Kazda firma ma inaczej szyty dany model, tzn balkonetka z kazdej firmy bedzie inaczej lezec. I tak, mozna powiedziec, ze to prawda. Naciagana, ale sie sprawdza. 75f ma taka sama miske co 80e. Miska to roznica pomiedzy obwodami w biuscie i pod biustem. 75f to mnieszy rozmiar pod biustem niz 80, natomiast w biuscie jest to samo, ale jest wieksza roznica, wiec i nr miski w 75 bedzie wiekszy. W kazdym razie, akurat tym sie nie przejmuj tylko idz do sklepu i dobierz sama.

Gość gość
A co polecicie na brytyjskie 75M ? Ja szukam i szukam i nie ma... U Ewy Michalak drogo i strasznie płytkie sa. Z reszta wole miękkie z fiszbina, a w sklepie proponuja mi za male albo babcine. Jak ktoś napisał, w staniku biust wydaje sie mniejszy niz w rzeczywistosci.

Gość gość
HEHE