Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Silwana34

Moja historia z mięśniakami w ciazy

Polecane posty

Wiem ze juz jest dużo takich wątków na forum, ale wiele z nich jest sprzed kilku lat. Będąc w ciazy obiecałam sobie, ze jak urodzę zdrowe dziecko to opisze moja historie na forum dla pocieszenia innych kobiet z podobnym problem. Oto i ona... Przed ciaza od kilku lat miałam 5 mięśniaków ( od 1,5 cm do 4cm ). Konsekwentnie z wiekiem ich przybywało. Ginekolog mówił ze raczej mam nikłe szanse na zajście w ciąże, bo wszystkie rosły do wewnątrz macicy. A jednak zaszłam w ciąże w wieku 32 lat. Oczywiście byliśmy pełni obaw. Na pierwszej wizycie u lekarza (10 tydzien ciazy) okazało sie ze miesniaki urosły do rozmiarów od 5 cm do 10 cm! Na skanie było widać mała fasolkę 3 cm - moja dzidzie a nad nia 10 cm OLBRZYM! Masakra! Popłakałam sie... Jednak ciaza rozwijała sie dalej. W czwartym miesiącu okazało sie maluszek utknął główka w dół i jeden z mięśniaków( 8 cm) ugniatal mu główkę co zniekształcało jej kształt. I tak było do ósmego miesiąca. Bo pózniej maluszek obsunął sie w dół i główka znalazła sie pod mięśniakiem. Choć wcześniej nastawiałam sie na cesarkę, a nawet ze będzie to wcześniak, okazało sie ze mam rodzic naturalnie ( zaznaczę ze mieszkam w Anglii). Ciąże przenosiłem dwa tyg po terminie. Rodziłam naturalnie z pomocą kleszczy. Synek urodził sie cały i zdrowy! Ważył 3.100 kg. Miał lekko spłaszczona główkę z jednej strony i lekko przekrzywiony nosek ale juz po kilku dniach wszystko wróciło do normy i mam pięknego synka! Ma juz roczek :) Wiem co to znaczy sie martwić, szukać jakichkolwiek pocieszających informacji na forach... Dlatego to pisze. Bardzo starałam sie pracować nad pozytywnym myśleniem w czasie ciazy. Myśle ze to bardzo ważne :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować