Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adziaks

piekące miejsce intymne,POMOCY!

Polecane posty

Poszukuje pomocy wśród kobiet, które mają ten sam problem co ja.. Wiec mój problem dotyczy miejsca intymnego. Mam 18 lat i około pół roku temu dotknął mnie on po raz pierwszy. Zaczęło sie od delikatnego pieczenia, oczywiscie myślałam z początku ze to po prostu podraznienie np. po wkładkach lecz z dnia na dzien bylo coraz gorzej.. Zakupilam specjalny plyn do higieny intymnej,fakt było po nim o wiele lepiej lecz ciagle czulam dyskomfort. Co jakiś czas wszystko nagle znikało lecz po uplywie 2-3 tyg wszystko powracało.. Postanowiłam sięgnąc po tabletki, zakupiłam tabletki dopochwowe 'zenella med' pomogły bo ból znikł myślałam ze to koniec koszmaru, własnie tylko myślałam bo problem znow pojawil sie 3 dni temu! Dodam ze zrezygnowałam ze sztucznej bielizny,stringów,kosmetykow zapachowych. Oczywiście udaje sie do lekarza,ale do tego dnia musze jakos przetrwać ;((( Dlatego jeśli tez was spotkał taki problem i znacie maści,sposoby które dają rade,prosze o pomoc;) z góry dziekuję ;)

Gość gość
mysle ze jakbys mi wsadzil bez gumy na 5 min i troche poruszal to naturalne lubricato zdziałałoby cuda

Gość gość
tez to mialam. polecam biocenoze pochwy, wymaz z drog moczowo-plc. i posiew moczu. bo moze ci wyjsc bakteria. grzybica to wiadomo kiedy jest - piecze i swedzi ale tak ze masakra, biale serowate grudkowate uplawy. reszta to bakterie. nie zwlekaj.

Gość gość
Zakładaj Lactovaginal, probiotyk ginekologiczny, nie dopuści on do dalszego rozwoju bakterii i pozwoli dotrwac do wizyty u ginekologa. Po leczeniu wykorzystaj go do odbudowy flory bakteryjnej pochwy, by infekcja nie powróciła.

Gość Anka159
Kup w aptece maść clotrimazol, podmywaj się tamtum rosa a na noc aplikuj probiotyk dopochwowy invag. Następnym razem nie zwlekaj tak długo z wizytą u lekarza, bo trudniej będzie wyleczyć infekcje, a dodatkowo ma ona tendencję do nawrotów.

Gość gość
nie nie nie, zacznij od biocenozy wymazu i posiewu moczu. dopiero wtedy leki. co kuzwa zal wam 60 zl na badania zeby wiedziec co naprawde sie dzieje, a na globulki i podmywanki byscie od razu 50 zl wydały, to jest nierozsadne i tylko spamerskim koncernom nabijacie kase. jak laska pewnie nie ma grzyba bo to sie widzi to nie namawiajcie jej na leki antygrzyb.

Gość NoChances
Ja osobiście traktuję miejsca intymne chusteczkami do higieny intymnej z serii Mama Care Efektima. Od czasu jak je stosuję, nie mam problemów z podrażnieniami

Gość gość
Chusteczki z kwasem mlekowym również stosuje, szczególnie w trakcie okresu, dobrze odświeżają i łagodzą. Natomiast do pielęgnacji i ochrony sfer intymnym u mnie od roku sprawdza się provag żel. Dobrze chroni przed rozwojem patogenów i świetnie nawilża przed stosunkiem.

Gość gość
chusteczki mozna zastosowac gdy jestesmy w podrozy albo mamy utrudniony dostep do higieny ale na codzien lepiej dbac o higiene podmywajac sie specjalnymi plynami do okolic intymnych, stosowac bawelniana przewiewna bielizne i zazywac probiotyki, ja stosuje provag i nie mam juz problemow intymnych, mysle ze tobie tez moze pomoc! bierz je przez 20 kolejnych dni, mozesz tez kupic sobie zel do okolic intymnych provag ktory zlagodzi pieczenie