Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem jak ja sobie dam radę

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałam trochę zrzucić z siebie ten ciężar wieści ostatnich dni, mianowicie chcieliśmy mieć z mężem góra dwoje dzieci, ale że oboje to chłopcy to zdecydowaliśmy że spróbujemy ostatni raz i może uda nam się mieć córkę, a tu co? Okazuje się że mają być bliźniaki i to chłopaki. Nie wiem jak ja sobie dam radę z tyloma obowiązkami nad dwoma maluchami jednocześnie, nie wiem też jak to będzie finansowo...

Gość gość
nikt nie pocieszy? :(

Gość gość
Glupias to masz..

Gość gość
Dziecko to nie zabawka, ze zamowisz słonika lub żyrafę. Robiąc kolejne trzeba było liczyć się z tym, że to loteria co do płci, albo że skoro już dwukrotnie okazało się, ze to chłopcy to może tak być i za trzecim razem. Trzeba się rowniez liczyc z ciaza blizniaczą, a nawet trojaczkami, czworaczkami czy piecioraczkami. Trzecie dziecko to zawsze ryzyko. A poza tym co to za koncert zyczen? Dziecko to dziecko, czy to on czy ona. Teraz musicie udzwignąć ciezar swojej mało mądrej decyzji, i na boga obyście poczuli że to słodki ciężar, tak jak te dwa wczesniejsze ciezary :). Glowa do gory, jest jeszcze program 500+, i nie mowie o tym wcale zlosliwie, ale wpadnie wam 2000 zl, wiec to taka pensyjka zawsze :).

Gość gość
Hej, jestem matką dwójki dzieci i marzę o kolejnym dziecku, niestety nie jest łatwo. Też brałam opcję, że nawet gdyby przytrafiła się ciąża a będą bliźniaki to jak to będzie i w ogóle... Wydaje mi się, że nie masz co na razie zamartwiać się na zapas. Powinnaś podejść do tematu, że każde dziecko to kolejne szczęście...tym bardziej że planowane :) Poza tym nigdy nie wiesz, czy na pewno urodzisz bliźniaki ( tfu tfu - nie życzę Ci źle) , także wrzuć na luz. Brałaś jakieś środki wspomagające zapłodnienie? ( po nich często są ciąże mnogie) , czy w rodzinie macie bliźniaki?

Gość gość
Na 2 chlopakow dostaniesz 1 tys zl. Dacie rade ! A mieszkasz w miescie czy na wsi ? W jakim wieku sa starsze dzieci ?

Gość gość
Starsi synowie mają 7 i 4 lata więc pomyślałam że dam radę z trzecim maleństwem, oczywiście jakby był syn zamiast córki to bym kochała, ale fajnie by było mieć jakąś dziewuszkę pod dachem a nie tylko same chłopy :), mieszkamy w małym mieście, mamy mieszkanie 85 metrowe. Nie brałam żadnych leków, u męża w rodzinie jest wiele par bliźniąt tzn teraz się dowiedziałam że dziadek mojego męża był z bliźniąt ale tamto zmarło po porodzie, mąż ma kuzynki bliźniaczki i brat męża miał bliźniaki ale jedno zmarło po porodzie...

Gość gość
No widzisz, to nie ma czym się zamartwiać, nie masz tak małego mieszkania więc nie jest źle... Rozumiem Cię doskonale, że wolałabyś dziewczynkę, to naturalne....Nie przejmuj się chamskimi komentarzami. Dasz radę, plus 500 + pomoże choć w pewnej części... naprawdę- nie ma tego złego...zobaczysz...za jakiś czas zrozumiesz... :) POZDRAWAM i życzę powodzenia! No i szczęśliwego finału!

Gość gość
dziękuję za pocieszenie, chociaż boję się jak diabli np ząbkowania w podwójnym wydaniu, chyba będę chodziła jak zombii, synkowie ciężko przechodzili ząbkowanie i dali mi w kość...

Gość gość
Grunt żeby były zdrowe. A pierdołami się niezamartwiaj na zapas bo to i ci tak w niczym nie pomoże. Gratulacje :-)

Gość gość
Zamiast prosic Boga, aby twoje dzieci przeżyły skoro były dwa przypadki zgonu jednego z bliźniaków, to ty się martwisz jak to będzie:O debilka

Gość gość
Nie mysl o tym czy dasz rade......ja bylam w podobnej sytuacji-2chlopcow i 2bluzniakow w drodze....niestety dla ratowania ich i mojego zyciactrzeba bylo rozwiazac ciaze w 26tyg.przezyl tylko jeden z synow.jest zdrowy ale ledwo tez przezyl-3miesiace w szputalu. A ciaza jest ilu kosmowkowa i owodniowa?glowa do gory