Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaJaa

mocno gruba i załamana

Polecane posty

Gość smutnaJaa

Kochani pomóżcie bo już nie wiem co robić… jestem gruba, mocno gruba i nadal tyję, nie wiem co robić, jak to zahamować… Błagam bo już nie mogę, znowu w obwodzie kilka centymetrów przybyło, nie mieszcze się w rzeczy które 2 tygodnie temu były całkiem ok.. Rozmiar 48 zacyna być zamały Od początku lata przybyly 2 rozzmiary… Co do jedzenia to wiem musze zaczac od diety, ale nie wiem dlaczego ale jak widze ile jedza dziewczyny w pracy to ja przez cały dzien tyle nie jem Fakt odzywiam się bardzo niezdrowo i kalorycznie.. Sprobuje odtworzyc co zjadlam dzisiaj, a dzisiaj zjadlam mega dużo 1. Brzoskwinia i nektarynka 2. Kromka ciemnego pieczywa z szynka pieczona 3. 2 ziemniaki Duzy kotlet drobiowy pomidory ze smietana i łyzka fasolki szparagowej 4. 2 brzoskwinie, 10 czereśni 5. 1 lód rożek, piwo shandy To naprawde Az tak duzo? powiedzcie co robic, jak zaczać

Gość gość
chorym poyebem trzeba byc zeby liczyc kobiecie co zjadla. prawdopodobnie zadna by z kims takim nie wytrzymala. nadal by sie tylko jako klawisz do obozu koncentracyjnego.

Gość gość
Śniadanie jedz bez węglowodanów, ja jem codziennie 100g twarogu z jajecznica z 2 jaj, najedzona jestem na full. Noe jedz tyle owoców, bo tez maja cukier a na diecie z dużej wagi nawet fruktozę dobrze jest odstawić, zamień to na warzywa w formie przekąski, papryka, pomidor, marchew itp. Jedz ryby pieczone lub pieczone/gotowane mieso, możesz do nich dolozyc warzywka, ale w zadnym wypadku nie ziemniaki bo to złe połączenie do każdego mięsa i nie strączki no wzdymają. Ostatni posiłek staraj sie jeść ok17 max 18. Lody i slodycze w ogóle odpadają, przynajmniej na początku, po pierwszych sukcesach na wadze i w centymetrze możesz się nagrodzić czymś raz na jakiś czas, ale tez bez przesady. Regularne warzenie a szczególnie mierzenie każdej partii ciała bardzo mobilizuje do trzymania diety. Nie patrz na to ze koleżanki jedzą i nie tyją, bo ty masz pewnie spowolniony metabolizm i najpierw musisz go trochę pobudzić. Acha, no i fast food tez ci nie pomaga, to chyba jasne. Wprowadź tez troche ruchu, ale to stopniowo na prawdę żebyś się nie zniechęciła. Ja stosuje sie do tych zasad od dwóch miesięcy, w pierwszym nie bylo żadnych efektów i w ogóle załamka, ale wytrwałam i trzymałam sie planu, teraz po drugim miesiącu waze 5 kg mniej, w brzuchu straciłam 10 cm, biodra 5, pupa 4,5, uda 3cm. Życzę wytrwałości i szczęścia :)

Gość gość
Brednie to co pisała poprzednia osoba. Na śniadanie właśnie jedz węgle bo to ma ci dać siły na cały dzień zacznij od owsianki z owocem, jak można zrezygnować w lecie z owoców? Przestać jeść koło 17/18? kto ci takich bzdur naopowiadał? jedz 2-3 przed snem a nie o jakiejś 18 ... boże

Gość gość
Bzdurą jest wlasnie to ze węglowodany rano dają sile na caly dzień. Chodzi tu o poranny poziom kortyzolu, który swoje maksymalne stężenie osiąga 30-50 min po przebudzeniu. Pierwszy posiłek powoduje nagły wyrzut insuliny, jeżeli dołożymy do tego węglowodany i cukry z owoców, to mamy nagły wzrost poziomu cukru, a za tym zawsze idzie jego nagły spadek, czego skutkiem jest znowu odczuwanie głodu. Dlatego śniadanie bez węgli super sie sprawdza. Stereotyp ze śniadanie moze być obfite bo ma dać energie na caly dzień jest bledny, przeciez nie jesz tylko siadania. Male posilki i często, to klucz do zdrowej diety. Zresztą owsianka na wodzie z jabłkiem królowała w moich śniadaniach przez ponad pół roku i nie dość ze nie bylo efektów na wadzie to nie czułam sie po takim tak dobrze jak po białkowo-tłuszczowym. Polecam troche poczytać i wypróbować na sobie.

Gość gość
Własnie, ostatnie zdanie jest najważniejsze. Wypróbować na sobie. Jajecznicą najadłam się na godzinę a owsianką na 2-3 godziny więc radzę też się douczyć bo każdy organizm jest inny.

Gość gość
Opisuje to co widze po sobie. Sama jajecznica faktycznie slabo daje, ale wymieszana z twarogiem to już konkret. A jak komuś w lecie ciężko powstrzymać sie od owoców (nie całkowicie, 2 razy w tygodniu w malej ilości nie zaszkodzą), to moze warto zacząć dietę zimą :P

Gość smutnaJaa
dziekuje za podpowiedzi,z nowym tygodnim mam zapał żeby cos zmienić zważyłam się rano i pomierzyłam... ostatnio ważyłam sie w kwietniu i od tego czasu waże 3 kilo mniej a obwód pasa o 12 cm sie zwiększył... o co może chodzić...

Gość karolcia167
Ja gdy zaczynałam swoją walkę z nadwagą ważyłam 120kg 168cm wiek 21 lat.... Postanowiłam,że codziennie będę zapisywała sobie co jadłam i o której. Dodam,iż utrzymywałam regularne godziny posiłku i do tego dodałam suplement Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl mi pomogło bardzo.... Moje śniadanie 1 dzień: Kasza jaglana z mlekiem i gruszką-mleko 2% II śniadanko-Koktajl ananasowo-mleczny(pychotka) obiadek-zupa kalafiorowa pierwsze danie i na drugie filet z mozarellą i pomidorami podwieczorek-mus jabłkowo-ananasowy kolacja-sałatka z ogórków z dodatkiem jajka Jem regularnie ale codziennie coś innego chyba,że zrobię więcej to jem następnego dnia;). Dzięki regularnym posiłkom i suplementacji udało mi się uzyskać wagę 72kg;) już od 4 miesięcy jestem bez suplementacji i efektu jojo nie ma;) dodam,iż w 2 miesiące schudłam 16kg;)

Gość gość
karolcia167 to niesamowite co zrobiłaś :) wielkie gratulacje, na pewno przepięknie wyglądasz

Gość smutnaJaa
podjęłam decyzje więc walcze:)

Gość weronika672
Tak Brawa dla Karolci167!!! Ja walczyłam ze swoją nadwagą dłuższy okres ważyłam 100kg 170cm to dużo nie ruszałam się za bardzo bo mam siedzący tryb pracy;) ale zaczęło mi pi przeszkadzać jak wyglądam nie mogłam kupić sobie sukienki bo wyglądałam jak bela;/ ale w końcu zamówiłam sobie właśnie Afrykańskie Mango http://szczupla-kobieta.pl i szczerze to jak zobaczyłam wpis Karolci to byłam miło zaskoczona,że właśnie ona również odchudzała się z tym suplementem;)