Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos sie tak dobrze zna na swiadczeniach z mopsu

Polecane posty

Gość gość

wazne.

Gość gość
Idź do roboty lepiej

Gość gość
wlasnie pracuje ale tylko na okolo 2 miesiace. mam przyznane na dziecko 500plus. czy jesli przekrocze prog( nawet niewiemjak to licza)strace swiadczenie apotem znow bede bez pracy. Czy znow moge sie starc o swiadczenie?

Gość gość
Nic nie rozumiem. To pracujesz w koncu czy nie pracujesz?

Gość gość
tak obecnie pracuje. ale to jest praca wakacyjna przy zbiorach. moge zarobic tak do 3000zł. praca maks do polowy wrzesnia. potem znow bede bezrobotna

Gość gość
Tak mozesz się znów starać o swoadczenia

Gość gość
a wiesz moze jak oni licza ten dochod? np. za lipiec zarobie 500zł.

Gość gość
Masz umowe o prace? Zlecenie?

Gość gość
umowe zlecenie. to praca na akord wiec chce zarobic jak najwiecej. nawet kosztem utraty 500+.

Gość gość
Na jaki okres jest podpisana ta umoea zlecenie?

Gość gość
na razie na 1 miesiac. czyli od 15 lipca do 15 sierpnia. i jak bedzie dalej robota na kojeny miesiac a moze i krocej. wszystko wyjdzie w trakcie pracy.

Gość gość
:0 nie możesz podjąć się NORMALNEJ pracy????

Gość gość
nawet nie mam jak. juz pracowalam ze niemialam czasu na nic. na dziecko zeby spokojnie odrobic lekcje. zaprowadzic do szkoly. lapie sie wszystkiego byle by nie na stale i na 8 h.

Gość gość
Ok jesli masz umowe zlecenie odpisana co miesiac albo krocej to ona sie nie liczy. Jakbys miala podpisana na min 3 miesiace to wtedy biorą dochod z 2 miesiaca. Tak jak ty masz jest to dochód nabyty i za chwile utracony. Tego w opiece nie biora pod uwage.

Gość gość
art. 7 ust. 1-3 ust o pomocy panstwa w wychowaniu dzieci. sa one opisany w taki sposob ze mi sie sr.ac chce, sorry ale taka jest prawda. oblicz dochody rodziny - czyli zsumuj swoje i reszty i podziel , ma wyjsc max 800 zl na os. z tego co pamietam to czy przyznane zostanie swiadczenie zalezy od dochodow wyliczanych za rok poprzedzajacy ten w ktorym skladasz wniosek. a wiec wydaje mi sie, ze twoje podjecie pracy bedzie mialo wplyw na sytuacje w przyszlym roku jesli chodzi o chec pobierania swiadczen. ale sprawdz sobie, bo ustawa jest zyebana jak sliwki robaczywki

Gość gość
tak to wiem jak tolicza ale za pelny rok. tak jak za 2014 mam utracony. bo do polowy czerwca pracowalam. i na ostatnia chwile skladalam wniosek na 500 +.i po kilku dniach dostalam odp. przynane. wiec na dniach kasa wplynie ale jak to jest w trakcie roku. czytam szukam w necie i nie moge nic znalesc.

Gość gość
"lapie sie wszystkiego byle by nie na stale i na 8 h." a na "emeryturze" będziesz liczyć że dziecko ci do gara włoży, cóż widocznie wychowujemy je dla siebie...

Gość gość
Jesli masz zlecenie podpisana co miesiac to nie zglaszasz tego. Dopiero za rok bedzoesz miala brane pod uwage te dochody.

Gość gość
ja pier.... dwoje dzieci i praca sezonowa, nie chciałbym mieć takiej matki, co z własnego wyboru na starość doi ode mnie kasę, co innego utrzymywać chorego rodzica, bo choroba nie wybiera a co innego takiego co na własne życzenie pozbawia się środków do życia

Gość gość
19:29 tak, czyli u ciebie ma zast. w takim przypadku art. 7 ust. 3 twoja praca dorywcza bedzie - "uzyskaniem dochodu.. po roku kalendarzowym poprzedzajacym okres, na jaki ustalane jest prawo do swiadczenia wychowawczego.. i dalej .. i liczy sie go dopiero od następnego miesiąca po miesiacu, w ktorym nastapilo uzyskanie dochodu

Gość gość
19.38 juz sie tak nie podniecaj hehe

Gość gość
gdybym sie pozbywala to bym wogole nie chciala isc do zadnej pracy. sa wakacje szkola zamknieta co mam zrobic. dobrze ze corka wyjechala do babci na wakacje wraca pod koniec sierpnia. szukam pracy normalnej ale wszedzie sa na zmiany.a co zrobie wtedy z dziekciem od wrzesnia.???????i zero czasu na zajeciem sie dzieckiem. wiec narazie sobie odpuscilam do czasu az dziecko nie podrosnie. czyli maks rok czasu moze szybciej. i nie stac mnie dodatkowo aby placic za opiekunke. po za tym ma 1 dziecko i majac 34 lata przepracowalam juz 12 lat. + 2 lata macierzynskie i wychowawcze.

Gość gość
jhj

Gość gość
autorko nie przejmuj się. dajesz sobie radę i to najważniejsze

Gość gość2529
gość dziś Co to cię obchodzi, jak kto żyje i z czego się utrzymuje???

Gość gość
kjkj

Gość gość
Masz obowiazek poinformowac organ wydajacy decyzje niezwolcznie po podpisaniu umowy. Praca dorywcza nie jest dochodem utraconym, jak sama nazwa wskazuje jest to praca tymczasowa, nie stala.

Gość gość
ja pier.... dwoje dzieci i praca sezonowa, nie chciałbym mieć takiej matki, co z własnego wyboru na starość doi ode mnie kasę, co innego utrzymywać chorego rodzica, bo choroba nie wybiera a co innego takiego co na własne życzenie pozbawia się środków do życia x ales ty durna jasne lepiej tyrać całymi dniami, dziecka nie widzieć, niech ulica wychowuje bo trzeba mieć emeryturę! A potem kopnie w kalendarz rok przed emeryturą i tyle z tego bedzie.

Gość gość
gość wczoraj Masz obowiazek poinformowac organ wydajacy decyzje niezwolcznie po podpisaniu umowy. Praca dorywcza nie jest dochodem utraconym, jak sama nazwa wskazuje jest to praca tymczasowa, nie stala. nieprawda. sama mam umowe zlecenie bo tez nie pasuje mi praca codziennie po 8 godzin i pytalam w mopsie ale powiedzieli ze nie musze tego zglaszac jesli umowy sa podpisywane co miesiac.