Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Becikowe 2016

Polecane posty

Gość gość

Któraś z Was skorzystała już z nowego becikowego 1000 zł przez 12 miesięcy? Ja rodzę we wrześniu, jestem zapisana w Urzędzie Pracy a mój mąż normalnie pracuje. Należy mi się to świadczenie i gdzie składa się wniosek, bo przez te strony internetowe to już się pogubiłam?

Gość gość
Jeżeli posiadasz status osoby bezrobotnej to się należy. Zanosisz do mopsu akt urodzenia i już. Ewentualnie weź z PUP zaświadczenie o statusie

Gość gość
Nie musisz być zarejestrowana w pup, ale możesz. W mopsie wypełnisz jeden dokument. U nas w mieście nie trzeba aktu urodzenia, sami sobie ściągają z us jak potrzebują.

Gość gośćjaona
Ja już korzystam z nowego becikowego, nie jestem zarejestrowana w pup , a ubezpieczona u męża w pracy. Rodziłam w maju i mąż składał wnioski w mopsie , pierwsze pieniądze dostaliśmy w czerwcu z wyrównaniem od maja. Złóż też wniosek o jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia dziecka ( to ten stary tysiąc).

Gość gość
A ja cały czas myślałam że chociaż becikowe jest na każde nowo urodzone dziecko, jakie trzeba spełnić warunki? ... He he pewnie i becikowe mnie ominie... No cóż życie

Gość gośćjaona
Becikowe jest ma każde nowo narodzone dziecko

Gość gość
Witajcie! A czy mamy które już opierają ten tysiąc moga mi napisać czy pobieranie również 500 + na to dzoecko, czy przez ten czas 12 miesięcy becikowego 500+ się już nie należy?

Gość gość
"Becikowe jest ma każde nowo narodzone dziecko " - nie na każde tylko na takie u którego dochód rodziców w poprzednim roku nie przekroczył jakiejśtam kwoty.

Gość gośćjaona
Minimum 1000 zł przez 12 miesięcy jest dla każdego. Jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka 1000zł jest jeśli dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1922 zł.