Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śmierć byłego męża a alimenty na mnie i dzieci czy jego żona będzie teraz na nas

Polecane posty

Gość gość

płacić? Ja to wygląda? Moj były partner miał zasądzone alimenty na mnie i dzieci, płacił miesięcznie prawie 2 tys złotych. W trakcie była sprawa o podwyzszenie alimentów bo wiodło im się lepiej. Zmarł i zastanawiam się jak teraz to wygląda - rozumiem że ona przejęła jego wsystkie zobowiązania i będzie płaciła na nas alimenty? A czy weszła tez w jego zobowiązania i stanie sie stroną w sprawie o podwyzszenie alimentów?

Gość gość
Pierwsze słyszę żeby zona musiała płacić alimenty za zmarłego męża ty podła cwana hieno!!!!do roboty!!!dzieci dostaną rentę i tyle

Gość gość
tez mi sie wydaje ze rente dostana,ewentualnie alimenty od panstwa,ale napewno nie az tyle.

Gość gość
Jak miałas ustalone alimenty to dostaniesz rentę a jego nowa żona nie ma wobec ciebie żadnych zobowiązan

Gość gość
A co ze spadkiem w takim razie? Jeżeli miałam alimenty to zsotanę powołana?

Gość gość
Ale kobiety mają tupet!

Gość gość
Ja pierdziele kobieto,jaka ty jesteś.......co sobą reprezentujesz?twoje dzieci straciły ojca,ty byłego męża do którego kiedyś coś czułaś,a myślisz tylko żeby wyrwać forsę od jego drugiej żony.Wstydź się!!!!!jestes zwykłą wygodną szmatą!!!!w*********j do pracy

Gość gość
Co za bzdury żadnych alimentów nie dostaną od nikogo jeżeli ojciec pracował należy się renta rodzinna jeżeli miał inne dzieci do do podziału z nimi należy się też dzieciom część spadku po ojcu i to wszystko

Gość gość
07:45 ale autorka chce alimenty od byłej zony również na siebie a nie jakiś ochlap w postaci renty tylko na dzieci.Chce tez spadek dla siebie bo miala alimenty na siebie.Albo to lipne prawo albo pani nieźle jebnieta

Gość gość
Spadek spadkiem podzial ma wszystkie dzieci,renta rodzinna tak samo..podzial ma wszystkie dzieci...najnizsza to 350 na dziecko jakos..wiec za duzo nie wyciagniesz..Tobie zadne alimenty sory..czas do pracy..ewentualnie 500plus..jego zona nic tu nie ma do sprawy

Gość gość
Chcieć to że można żoną byłego męża nie ma żadnych obowiązków alimentacyjnych niech pani się cieszy jeżeli dostaną rentę bo znam przypadek że ojciec nie pracował to nawet renty nie maja

Gość gość
Ale były mąż miał SĄDOWNIE zasądzone alimenty na mnie, a ona przeciez jego zobowiązania przejmuje!

Gość gość
naprawdę jestes zbyt tępa żeby wpisać w google kilka kluczowych słów i poczytac artykuły prawne na ten temat? Po huj sie pytasz jak masz swoją teorię?

Gość gość
Jak ona moze przejac obowiazki alimentacyjne. Ona nie byla Twoja zona ani matka Twoich dzieci! Puknij sie w glowe! Czesc spadku nalezy sie Twoim dzieciom, jak duzo zalezy od testamentu.

Gość gość
w zasadzie dobre pytanie pomijając emocjonalną stronę tego sporu, to żona byłego męża po śmierci przejmuje spadek wraz ze zobowiązaniami czyli też alimentami. W Polsce nie tylko takie kanalie żyją więc warto się rozeznać wiążąc się z człowiekiem który je płaci.

Gość gość
BYLO, BYLO...I TO NIE RAZ...

Gość gość
Wiecie co? moze to i prowokacja ale ja znam taka jedna Anie z Krakowa co ma taki tupet, ze na pewno by wszystkich mozliwych dookola scigala aby kase wyrwac! Pani z dwoma fakultetami a zarabia 2 tysiace bo sie doroslymi dziecmi zajmuje, jej dzieci potrzebuja wiecej na zycie niz ona zarabia (kazde z osobna) a biedna Ania "latami zbiera na operacje plastyczne" Kiedys dla zartu zapytalam co ona zrobi jak jej byly zejdzie to mi powiedziala, ze juz utrzymuje kontakty z jego "bogata rodzina" z ktora on nie bardzo mial po drodze.

Gość gość
gość dziś Takie Anie to są wszędzie, znam bardziej ewolucyjnie posunięte pasożyty, są gotowe pisać do urzędów żeby tylko mieć więcej pieniędzy a Urząd płaci za takie sensacje. Baba ma pieniędzy w sroc a i tak węszy u innych czy coś nie oszukali na podatkach żeby samemu coś na tym zyskać. Pewnie i tak mi nie uwierzycie ale pracuje z taką pijawką.

Gość gość
Czy w takim razie musi sie odbyć rozprawa że ona ma zaprzestać płcenia tak? A do momentu rozprawy ma płacić dobrze rozumiem?

Gość gość
Nie ma takich głupich ludzi, to prowo na sto procent

Gość gość
nic ci nie bedzie placic, ani przed ani po rozprawie. byly zmrl=0 alimentow, jedynie mozesz sie sadzic o spadek, ale alimentow zadnych od niej nie dostaniesz, nawet grosza,

Gość gość
Pamiętajmy też, że obowiązek alimentacyjny nie przechodzi na spadkobierców zobowiązanego. Tym samym śmierć zobowiązanego do świadczeń alimentacyjnych skutecznie powoduje wygaśniecie takiego zobowiązania (należy ono bowiem do zobowiązań natury osobistej, a te jak wiadomo nigdy nie wchodzą w skład masy spadkowej po zmarłym). I to na tyle, należy się 50 zł za poradę prawną

Gość gość
A czy ja dostanę zachowek? I jeżeli ja nie mogę to czy moge do niej wystąpić w imieniu moich dzieci o podwyższenie alimentów bo jej sie poprai po spadku.

Gość gość
Twoje dzieci grosza od niej nie dostaną. Jedyne co to spadek po ojcu, do podziału na wszystkie dzieci.

Gość gość
Ja pierdziu tobie kobieto nic się nie należy poczytaj kurwa co to jest renta rodzinna...i komu przysługuje.

Gość gość
gość dziś no i w końcu głos rozsądku, tak sie zastanawiałem jak to wygląda. Serdecznie dziękuje 50 zł wyślę listownie.

Gość gość
Zryty beret

Gość gość
Zawsze można dziadków pozwać

Gość gość
gość dziś Pierwsze słyszę żeby zona musiała płacić alimenty za zmarłego męża ty podła cwana hieno!!!!do roboty!!!dzieci dostaną rentę i tyle xxx pięknie napisane ;o)

Gość gość
czyli tak:dzieci dostaja po jakies ok 400 zł renty - o ile dostana a ty ruszasz dupsko do roboty