Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kubki i talerze

Polecane posty

Gość gość

Hej, jak się robi kubki z nadrukiem? Jakaś kalkomania, wypalanie, laser? Potrzebuję zrobić 30-40 na wczoraj z przygotowaną grafiką i niestety musi być profesjonalnie bez kiczu.

Tego się raczej nie kalkuje, ani nie wykleja, bo potem jak umyjesz to zejdzie, a przecież i do zmywarki musi się nadawać. Ja nie wiem jak takie rzeczy się robi, ale to musi być wytrzymałe na wodę i temperaturę.

To powinno się wypalać, bo tak jak Kasia pisała ma być użyteczne i wytrzymałe. Ja zamawiałam przez internet na rocznicę ślubu rodziców i po myciu zlazło, więc to chyba jakaś kalka była. Potem robiłam na konkurs w pracy jako gadżety w agencji optimo z wrocławia, to już było jakąś inną metodą zrobione no ale i droższe troche.

Gość gość
No to ma nie zejść i ma być wytrzymałe, musi być porządne, ja mam na to budżet, ale co to znaczy droższe, parę złotych czy jakaś kolosalna różnica jakbym zamawiała ceramikę bolesławiecką? :D

Haha, jasne! W Bolesławcu to ręcznie malują te kropeczki i kwiatuszki dlatego się cenią :D Nie wiem jaka to była różnica, kilka złotych albo i nie.

Gość gość
aha, nie zmienia to faktu, że nie będę z pomorskiego lecieć po kubki do Wrocławia, coś bliżej?

No masz kawałek, prawie jak do wspomnianego Bolesławca, może jednak chcesz ręcznie wymalować tą swoją grafikę haha? :) Ja nie jeździłam do tej agencji, telefonicznie i mejlowo się tam z grafikiem kontaktowaliśmy i potem przesłali kurierem. Innych nie znam firm, możesz jeszcze pogooglować, tylko żebyś nie zamówiła takich jak ja na rocznice, że zejdzie obrazek jak skóra z węża.

Ja nie znam żadnej agencji, ani firmy żeby polecić. Ale to jak masz budżet to lepiej wziąć sprawdzone, zresztą nawet się nie orientuję cenowo :D Kwestia żeby ci to szybko zrobili skoro sprawa na wczoraj.

Gość gość
No to się skontaktuje z nimi, niech mi prześlą modele i przede wszystkim dadzą znać, czy do przyszłej środy da się załatwić temat. No i cena, dobra dzięki za podpowiedzi dziewczyny ;)