Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Basen dla dziecka na balkonie w Niemczech.

Polecane posty

Gość gość

Czy istnieje zakaz posiadania małego dmuchanego basenu dla dziecka balkonie? W umowie najmu nie ma na ten temat rzadnych informacji a mam pod sobą czepialskich sąsiadów. Oczywiście na barierki rozwiesilabym reczniki żeby w razie czego woda nie chlapnela na dół. Drugie pytanie. Cisza nocna obowiazuje od 22 do 6 i pauza pd 12 do 15. Sąsiad z dołu o 17 chodzi spac bo pracuje na nocki i sąsiadka przychodzi i truje że za głośno chodzimy po mieszkaniu i nawet zabroniła nam rozmawiać na balkonie bo mąż spi. Szanujemy to z reszta nie jesteśmy rodzina ktora szaleje w domu ale sasiasdka przesadza. Grozi policją. :/

Gość gość
nomoże i sasiadka przesadza ,ale basen na balkonie to kwintesencja wiochy ,zresztą myślę że to prowo

Gość gość
To nie jest żadna prowokacja. Nie chcę mieć później problemów dlatego próbuję zasięgnąć jakiś informacji. To że nie przepadamy za sobą bo sasiedzi czepialscy i przesadzaja nie znaczy że ich nie szanuję. Tym bardziej że mieszkajac tutaj dostosowanie się do tutejszych zasad jest moim obowiązkiem. :)

Gość gość
I to nie jest zadna wiocha jeżeli ktoś mieszka na wsi, temperatura sięga tutaj 36 stopni a nie ma możliwości wybania się nad wodę.

Gość gość
Hej! Również mieszkam w bloku i posiadam mały basen dla dzieciaczków na balkonie z tym że mieszkam na parterze a boczne balkony sa oddalone. Myślę że do póki ktoś sie nie awanturuje z tego powodu i mu to nie przeszkadza nie ma co sie stresowac. W Twojej sytuacji zapytałabym o to właściciela mieszkania/bloku jeżeli masz taką możliwość lub innych sąsiadów. Kto pyta nie błądzi. Z reszta sąsiedzi nie powinni sie burzyć jezeli zapytasz, w końcu skoro pytasz to znaczy że nie chcesz źle. Czy w Twoim bloku nikg nie ma basenów na balkonie??

Gość gość
czy wam juz totalnie mózg do macicy wyplynął ? basen na balkanie ,może jeszcze piaskownica ,kulki i grill dla rodzinki. Place zabaw na klatce schodowej Brak słów po prostu,jakbym była twoją sąsiadką to bym ci powiedziała parę miłych słów

Gość gość
Jest jeden basen 2 piętra wyżej i dzieci chlapia tak moco że ostatnio jak szlam ulicą pod balkonamj to dostałam woda jak z wiadra :) ale nie mam do nikogo o to pretensji. W umowie jest zakaz zabaw pod blokiem na trawniku a inne dzieciaki z naszego bloku mają ogromny basen na środku gdzie jest zakaz, biegaja, graja w piłkę nożną i nikt sie ich nie czepia. Sama juz nie wiem..

Gość gość
No widzisz. Twój mózg juz dawno chgba tam jest. :) nie sycz jadem skoro ktoś kulturalnie najpierw szuka na ten temat informacji a nie robi wszystko po swojemu bo ma taki kaprys. Jednym to nie przeszkadza a innym przeszkadza. Ludzie sa różni. A ja będąc Twoja sąsiadka uszanowalabym Twoje zdanie i zrezygnowalabym z basenu. I nadal z usmiechem na twarzy mówiła "dzien dobry" :) po co taka spina?? Luzny temat :)

Gość gość
co nie jest zabronione jest dozwolone. Skoro w umowie nie masz nic o basenie to ja bym rozlozyla i zlozyla dopiero w momencie gdy dostane oficjalny list z administracji ze nie wolno. "Sąsiad z dołu o 17 chodzi spac bo pracuje na nocki i sąsiadka przychodzi i truje że za głośno chodzimy po mieszkaniu i nawet zabroniła nam rozmawiać na balkonie bo mąż spi. " - a to szczerze mowiac mialabym gdzies i na pewno nie ograniczalabym sobie normalnego uzywania balkonu i nie chodzila na palcach bo ktos ma taki a nie inny tryb zycia. Nawet bym z nia nie dyskutowala na ten temat, niech wzywa policje bo ktos o 18 rozmawia na balkonie, powodzenia zycze:D Albo niech pisze do administracji zeby zrobili cisze nocna od 17 specjalnie dla jej meza:D Nie wpadaj w paranoje i nie daj soba pomiatac bo sasiadka juz wyczula ze moze ci na glowe wejsc. Trzymaj sie twardo regulaminu mieszkancow to moze ci naskoczyc. Nawet nie powinnas z nia osobiscie rozmawiac ani jej otwierac drzwi, jak ma problem niech pisze do administracji a ty odpowiadaj na te listy w terminie i tyle. Nie zaszkodzi tez napisac na nia skarge - moze np ma psa i jej pies otrzepuje sie w windzie? albo jej maz wychodzac do pracy o 23 trzaska drzwiami? jak zobaczy ze reagujesz to sobie odpusci, najgorzej to polozyc uszy po sobie i przepraszac ze sie zyje.

Gość gość
" gość dziś czy wam juz totalnie mózg do macicy wyplynął ? basen na balkanie ,może jeszcze piaskownica ,kulki i grill dla rodzinki." nie znasz sie a sie wypowiesz:D akurat grille na balkonie to norma, byle elektryczne lub gazowe. kulki i piaskownica - jak sie komus miesci to czemu nie?

Gość gość
Trzeba bylo sie uczyc w szkole a teraz doopy helmutom musisz podcierac, w PL robie grilla kiedy chce w weekend i hooj mnie inni obchodza, oddaj bachory do domu dziecka

Gość gość
Do ostatniej wypowiedzi. Radzę uważać na słowa. Patola tak ma...:)

Gość gość
Patola wyjechala za granice prawdziwi POLACY zostali w PL. Gnij w uk swinio

Gość gość
Patola to osoty twojego pokroju. Wyzywaja nie znajac kogos. Mam skonczone studia, dobra pracę a do Niemiec a nie uk (czytaj dokładnie może czas wrócić do szkoły ) z powodu leczenia na raka piersi. Zachowanie godne buraka.

Gość gość ta od macicy
gość dziś No widzisz. Twój mózg juz dawno chgba tam jest. usmiech.gif nie sycz jadem skoro ktoś kulturalnie najpierw szuka na ten temat informacji a nie robi wszystko po swojemu bo ma taki kaprys. Jednym to nie przeszkadza a innym przeszkadza. Ludzie sa różni. A ja będąc Twoja sąsiadka uszanowalabym Twoje zdanie i zrezygnowalabym z basenu. I nadal z usmiechem na twarzy mówiła "dzien dobry" usmiech.gif po co taka spina?? Luzny temat usmiech.gif x Skoro jest tak jak piszesz, to cóż ...przepraszam :)