Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysokie ciśnienie w 5 miesiącu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Bylam wczoraj na wizycie u Pana Dr. I przepisal mi Dopegyt 3x1 bo mialam wysokie cisnienie 160/96. Dziewczyny czy rodzilyscie naturalnie czy cc z wysokim cisnieniem? I jeszcze jedno moje pytanie do was lekarz mowi ze raczej bedzie dziewczynka ale dobrze nie widzi bo lozysko przyslania. Jestem w 17 tyg. Czy to normalne ze lozysko przyslania dzidziusia czyli co jest na scianie przedniej jak przyslania ???

Gość gość
Brał dopegyt w końcówce ciąży, miałam cc ale nie z powodu ciśnienia

Gość gość
Ja miałam cc z powodu ciśnienia Ale dziecku tętno spadalo. Mi zaczęło skakać ciśnienie dopiero na końcu ciąży. Może dziecko jest tak ułożone ze nie widać płci dokładnie.

Gość gość
W 35tc dostalam nadcisnienia.trafilam do szpitala gdzie spedzilam 2 tygodnie do porodu(bawili sie w normowanie cisnienia).Bralam dopegyt na poczatku 3x1 potem dodatkowo amylasek czy cos takiego. Pol tabletki. Bywaly i kroplowki z ebrantilu, i caproptil. Guzik to dawalo bo cisnienie skakalo jak chcialo potrafilo skoczyc do 170/110. A oni mi wpierali ze nie jest tak zle. Od razu Ci mowie jakbys trafila do szpitala-pilnuj zeby Ci robili usgi sprawdzali przeplywy. Mi usg zrobili przy przyjeciu, potem mowili ze nie ma potrzeby a przy porodzie okazalo sie ze dziecko wazy tyle samo co w dniu przyjecia czyli przeplywy byly hujowe bo dziecko nie uroslo nic przez 2 tygodnie. Urodzila sie z waga 2720/50cm.Jeszcze udawali idiotow i pytali czy nie palilam w ciazy a dobrze wiedzieli ze to z nadcisnienia. Pilnuj KTG i USG. I w razie czego domagaj sie cesarki. Ja rodzilam naturalnie. Wstrzymywali w 36tc dwie akcje magnezem a pozniej idioci wywolywali tylko szyjka byla tak wzmocniona ze nie chciala puscic! Po porodzie zrobili po cichaczu usg przezciemiaczkowe cos tam bakneli od rehabilitantki sie dowiedzualam ze robi sie po cc i po podejrzeniu niedotlenienia przy porodzie. I nie wiem czy malaniema lekkiego porazenia mozgowego bo objawy pasuja. Pilnuj wszystkich badan, i domagaj sie cesarki!

Gość gość
Ja też jak piprzedniczka radzę się pilnować. To bardzo niebezpieczne mieć wysokie ciśnienie w ciąży. Lepiej skonsultować z innym ginekologiem a nawet kilkoma. Powinni skierować do szpitala na obserwację. Ty masz daleko do końca ciąży a moja znajoma straciła dziecko w 36 tc bo lekarz konowal odeslal po badaniu do domu zamiast na ktg i obserwację do szpitala. Okazało się że przepływy były złe a ciśnienie skakalo nawet do 160/110. Stwierdził że ciśnienie może skoczyć bo dziecko duże albo stresuje się pani badaniem :O