Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prawo jazdy bez meldunku

Polecane posty

Gość gość

Witam mam taką prośbę bo już sam nie wiem co mam robić. Chciałem się zapisac na prawo jazdy Ale nienposiadam meldunku mimo że w dowodzie mam wpisany adres ale już dawno tam nie mieszkam. W chwili obecnej wynajmuje mieszkanie gdzie nie mam w ogóle meldunku nawet tymczasowego. U lekarza w papierach mam wpisany adres z dowodu bo lekarz powiedział że tak musi wpisać. A już w starostwie kobieta wpisując moje dane w kom powiedziała że nie posiadam meldunku i nie może mi wydać profilu. Co teraz mam zrobic. Czy jezeli poszedł bym wyrobić nowy dowód i wpisał tam adres taki gdzie mieszkam to czy dostał bym profil w starostwie ?

Gość gość
qrwa w nowym dowodzie nie ma w ogole adresu, wiec moze sobie go wyrob

Gość gość
Wiem że nie mam w dowodzie adresu Ale w podaniu i tak podajesz adres ZAMIESZKANIA . Ale co dalej czy to później przejdzie w starostwie

Gość gość
http://www.polskieradio.pl/7/3086/Artykul/1048896,Bezdomnosc-nie-moze-zamykac-drogi-do-prawa-jazdy Generalnie art dot wydawania prawa jazdy mowi jedynie o podaniu adresu miejsca zamieszkania a nie zameldowania. Skoro masz umowe na mieszkanie ktore wynajmujesz to ten adres winni ci wpisac w profilu i pozniej w wlasciwym urzedzie ze wzgledu na ten adres odbierasz prawko, podobnie z rejestracja auto, bedziesz mial blachy ze wzgledu na miejsce zamieszkania bo to twoj jedyny adres. Urzednik jesli odmawia to musi podac na podstawie jakiego artykulu i to na pismie abys majac podstawe prawna mogl się odwolac od tej decyzji. Obywatel polski ktory nie ma ograniczonych praw, nie jest ubezwlasnowolniony, ma takie same prawa jak ludzie z meldunkiem. Ja wraz z dzieckiem nie mam meldunku od 2008 roku, i wiele razy od tego czasu podejmowalam prace nigdy nie bylo to problemem jedynie zdziwieniem w kadrach, ponadto zallozylam dzialalnosc gospodarcza poslugujac się adresem wynajmowanego mieszkania, do skarbowki tez zglaszalam adresy zamiezzkania na druku zap3 celem wkasciwosci odprowadzania podatkow. Domagaj się tej odmowy na pismie od razu wyjdzie brak wiedzy tego Urzednika a jak coś to skarga na niego jak w tym artykule. Uwierz mi, przezylam kilka lat takiej niewiedzy glupiomadrych urzedasow. Powodzenia, nie daj się!!!

Gość gość
Dzięki za info. Ale ja ni mam nawet umowy m mieszkanie po prostu mieszkam tu od kilku lat. Ale jeżeli mam na dowodzie Stary adres a babka u okienku powiedziała mi żebym zameldował sie chociaż tymczasowo Ale to nie jest takie łatwe w moim przypadku bo wynajmujący mi chce zameldowac.co wtedy. Czyli mam iść jutro do starostwa czy najlier zrobic nowy dowód żeby nie było ze jest adres na dowodzie

Gość gość
Masz nieaktualny d.o. w tym przypadku. Akurat d.o.musis wymienic. Na adres zamieszkania nie musisz miec w sumie umowy, po prostu jak tam bedziesz niech ci dadza odmowe na pismie i podstawe prawna. Nalegaj i juz.