Gość gość 165 70 Napisano Lipiec 21, 2016 Cześć, został mi miesiąc do urlopu, wiec chciałabym poprawić swój wygląd. Może ktoś akurat teraz też zaczyna :) Aktualnie moja dieta wygląda tak: Na śniadanie trzy podwójne kanapki, z reguły żółty ser/szynka, sałata, pomidor, ogórek czy rzodkiewka. Chleb razowy, bez mąki pszennej. Pracuje fizycznie, więc staram się mieć to śniadanie w miarę duże, żeby starczyło mi energii do obiadu. Jadam po kanapce w odstępcach 1,5-2,5 h. Na obiad przeważnie niecale pól woreczka ryżu, do tego ok. 100 g mięsa mielonego z szynki lub kurczaka, warzywa na patelnię, jakaś cukinia, marchewka. Czasami ryba. Czasami jadam makaron. Na kolację przeważnie kanapki, 3-4, czasami płatki z mlekiem. Nie słodzę kawy czy herbaty, w pracy zawsze piję wodę niegazowaną. Staram się nie używać zbyt dużo soli. Jakie polecacie mi zmiany? Tylko nie mogą byc zbyt restrykcyjne, żebym w nich wytrwala chociaż ten miesiąc albo i dłużej;) Jakie ćwiczenia? Myślę nad plywaniem, niestety mam chore kolana i wiele standardowych ćwiczeń odpada, chodziłam na fitness, ale lekarz mi zabronił, bo stan się pogarszal. Z góry dziękuję za udzielanie się w temacie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 21, 2016 Jedna jedyna rzecz: zlikwiduj chleb. Wprowadz owsianke na sniadanie. Tylko ta jedna zmiana, wiecej ruchu i 5 kg zleci Jestem trenerem wiec wiem o czym mowie :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 21, 2016 Chleb na śniadanie możesz przeplatać owsianka z owocami i ziarnami lub kaszą jaglana z takimi samymi dodatkami. Na kolację nie jedź węglowodanów tylko białko np. twarożek z warzywami, rybę, chude mięso. Co do ćwiczeń nie doradzę, skoro masz problem z kolanem. Tu chyba powinien wypowiedzieć się dobry trener lub rehabilitant. Czy myślałaś o aqua aerbiku? Może to byś mogła ćwiczyć bez szkody dla twojego kolana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 21, 2016 Ja tez chce zgubic ok 5 kg w 4 tyg. Ogolnie to musze 10kg, na poczatek do wakacji chce 5kg. Moze ktos ocenic moje menu: SNIAD: owsianka z orzechami na wodzie Przekaska ok 12: owoc OBIAD: piers z kurczaka, lub indyka, ryba z duza iloscia warzyw( pieczona lub gotowana). KOLACJA: jajka z warzywami, tunczyk z warzywami lub serek wiejski z warzywami lub kefir. Do tego codziennie Chodakowska. Bede wdzieczna za uwagi. Chce z 64kg zrzucuc 10 kg, wzrost 162. Dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość 165 70 Napisano Lipiec 21, 2016 Dzięki za odpowiedzi ;) a co zamiast chleba mogłabym zabierać do pracy? Szczególnie, że jest dosyć gorąco i niektóre rzeczy przez kilka godzin mogłyby się popsuć. Aqua aerobik? Hmm, muszę sprawdzić, na czym to polega i czy jest w mojej okolicy w jakiejś rozsądnej cenie, ale ciekawy pomysł:) Ja właśnie też kolo 10 kg powinnam schudnąć, a do tego wyjazdu chciałabym chociaż kilka + ujędrnić skórę, zmniejszyć cellulit, poprawić stan paznokci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamamii Napisano Lipiec 24, 2016 a ja bym powiedziala zebys jadla wiecej :) wieksza regularnosc w posilkach i wieksze zbilansowanie na pewno ci beda bardziej sluzyc niz samo wywalenie pieczywa, szczegolnie jesli jest pelnoziarniste.. ja tak zrobilam i schudlam 10kg ponad. bralam jeszcze tabsy iqgreen z zielona kawa i one tez bardzo podkrecily moj metabolizm ale pamietaj ze nie ma co sie katowac dietami. trzeba jesc zeby schudnac:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 29, 2016 ja w miesiąc na jedzeniu połowy, spacerach i tabsach piperine forte zrzuciłam 5kg także czas jest, a jeśli chęci też to w ogóle cud miód :) ps. pieczywo razowe jadam do dziś, wagę utrzymuję na stałym poziomie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach