Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kobiety które dużo robiły w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Nosiły ciężkie rzeczy, dużo sprzataly, mało odpoczywaly, były dużo na nogach urodziły wcześniej? Czy nie ma na to reguły?

Gość gość
U mnie sie to nie sprawdzilo, porod musial byc wywolywany i to 6 dni po terminie, bo maly klusek nie chcial wyjsc sam.

Gość gość
Właśnie się nad tym zastanawiam. Bo nie mam czasu odpoczywać. Jestem już w 8 mc. W ciągu dnia nawet nie usiądę bo nie ma kiedy. I chociaż często chodzę już spać o 21.30 to o 5 już pobudka do pracy i cały dzień na nogach.

Gość gość
A nie jesteś zmęczona??

Gość gość
Powiem Ci, że im.wiecej pracuje tym mniej czuje się zmęczona. Najgorzej jest rano wstać nieraz ale w ciągu dnia jest ok

Gość gość
Ciężko jest to okreslić każda kobieta jest inna ja jestem od wczoraj w 36 tyg ciaży przez cały czas byłam własnie aktywna nosiłam cieżkie żeczy wszedzie latałam po mieście itp skączyło się tym ze obecnie mam podejrzenia małowodzia , szyjka macicy 1,5 cm rozwarcie na palec musze leżeć i sie oszczedzac

Gość gość
Mam za soba dwie ciąże, obie znosilam dobrze i do konca normalnie funkcjonowalam. Pierwsza rozwiazana cc w 40 tc, druga sn w 41 tc. U mnie się nie sprawdzilo.

Gość gość
U mnie się sprawdziło. Dziecko urodzilo się w 38 tyg i 2-im dniu.

Gość gość
U mnie tak było. Pierwsza ciąża 38+4 więc raczej w terminie, druga ciąża z rocznym dzieckiem więc nie było lekko. Urodziłam 36+5

Gość gość
Ja robiłam bardzo dużo. W 20 tygodniu zaczęła skracać sie szyjka i musiałam leżeć. Urodziłam w 40 tygodniu a lekarz mówił że jak do 32 donosze to już będzie dobrze

Gość gość
W obu ciążach byłam bardzo aktywna fizycznie aż do samego końca, (wiecznie w ruchu takim codziennym plus ćwiczenia) ale nie dźwigałam. Oba porody trwały mniej niż po 5 godz, oba zaczęły się samoistnie od odejścia wód, ale nie rodziłam wcześniej tylko wręcz kilka dni po terminie.

Gość gość
Ja pracowałam fizycznie niby dla ciężarnej lżejsza prace miałam ale jednak na nogach 8 i dziennie. Pracowałam do 36 tc. A urodziłam 10 dni po terminie i to przez wywołanie. Które i tak skończyło się na cc bo okazało się że infekcja wód. Wszystko zależy od organizmu na to nie ma reguły.