Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sadzicie o tym i czy taka osoba ma szanse cos w zyciu jeszcze osiagnac

Polecane posty

Gość gość

Cale zycie mam pod gorke. Majac kilka mc-y zachorowalam na zapelanie opon mozgowych, pozniej astma, sterydy, tylam, do tegi slaby wzrok, wiec konieczne byly okulary. Wychowywalam sie praktycznie bez ojca, bo pracowal za granica. W szkole sie ze mnie od zawsze wysmiewali, bo gruba, bo ma jasna skore, bo ciuchy nie takie. . . Czesto chorowalam - astma , alergia. Zostalam zgwalcona, ale ludzie ze wsi to na mnie zrzucili wine i wyzywali mnie od kur, , , i dziw , , , Stracilismy w 97 roku dom w powodzi. Moja mama zachorowala na nowotwor przez co ja skonczylam liceum wiczorowe dla doroslych majac 21 lat, a nie normalnie 19 jak kazdy, opiekowalam sie mama itd itp Zachorowalam na depresje, ktora lecze do dzis. Mam chora tarczyce, zespol policystycznych jajnikow, a przez to problemy z waga, nadmierne owlosienie . . . Nie mam pracy, pieniedzy, przyjaciol , , , W tym roku bede miec 26 lat i nie mam nic, skonczone tylko smieszne lo i to pozniej oraz legalnie przepracowany rok w uk, znam bdb angielski, to tyle . . . Martwie sie o siebie, boje sie o przyszlosc. Nie moge znalezc nawet pracy na kasie w sklepie, w barze ani innej w tym stylu. Nikt nie chce mnie nigdzie zatrudnic, nie wiem tak naprawde co mam robic. Czy ktos taki jak ja, kto tyle w zyciu przeszedl, kto ma tak nedzne CV (edukacja: lo skonczone w wieku 21 lat, doswiadczenie zawodowe: praca ok 1 rok w sklepie w uk w 2014-2015 roku czyli lacznie jakies 6 lat przerw. po gimnazjum mam 2 lata przerwy, pozniej po skonczeniu liceum 3 lata przerwy no i potem miedzy skonczeniem tej pracy w sklepie a ponowym jej zaczeciem i teraz od stycznia nie pracuje, wiec lacznie ok roku co daje razem az 6 lat) ma szanse by cos osiagnac ??? Tez chcialabym tak jak inni miec kiedys rodzine, mieszkanie, samochod, wakacje, godne zycie, poki co jestem bezuzytecznym wrakiem czlowieka. Chyba nie ma juz dla mnie ratunku Chcialam sklamac w CV na temat jakiejs pracy w sklepie czy cos, ale kazdy odradza, ze nie klamie sie, ze nie powinnio sie i w ogole.Jestem zagubiona . . .

Gość gość
jeszcze troche jeszcze, ale niedlugo strzele se w leb. bedziesz zadowolony? czy powiesz wtedy ah wygralem

Gość gość
czemu nie zostałaś w uk?

Gość gość
nie napisalam, ze mieszkam w Polsce, jestem nadal w uk . . .

Gość gość
możesz powiedzieć że pracowałaś nielegalnie za granicą to jest nie do sprawdzenia przecież i po kłopocie.

Gość gość
W której części UK mieszkać? O pracę w sklepie w miarę latwo, poza tym możesz iść do Job Centre i oni załatwią ci jakiś wolontariat czy "praktyki".

Gość gość
mieszkasz*

Gość gość
Mieszkam w Londynie, prosze nie pytajcie, jak daje rade, bo to drogie miasto . . .powiem tylko, ze nie jestem w uk sama Aplikowalam do sklepow typu Lidl, Tesco, H&M przez neta, bo tak sie do nich sklada swoja kandydature, ale nigdy nic z tego nie wychodzi, mimo, ze testy, ktore ma np Tesco z customer service itd zawsze udaje mi sie 'zdac' to dostaje odpowiedzi w stylu 'zaaplikowalo b duzo kandydatow, inni mieli wieksze doswiadczenie, nie spelniasz wyszstkich kryteriow' itd itp No mozna sie zalamac Probowalam znalezc prace w pubie, barze czy resturacji, ale niestey jest podobnie

Gość gość
@ dziś skoro mieszka w uk to moze tak napisac o pracy w sklepie z pl na przyklad a watpie i to bardzo by ktokolwiek z uk dzwonil do Pl i pytal czy pani x pracowala w sklepie y w Polsce

Gość gość
To może szukaj pracy poza londynem?

Gość gość
Ja mialam podobnie naklamalam, w cv, ze pracowalam dodatkowo w na kasie przez 2 lata w sklepie, ktory zostal zlikwodowany z z powodu kryzysu

Gość gość
Mysle, ze pwoinnas sklamac w CV Nie aplikujesz w koncu o stanowisko dyrektora to raz, dwa juz mniej wiecej wiesz jak wyglada praca w sklepie no i trzy, pracodawcy tez nas oszukuja

Gość gość
a sprobuj w mcdonaldzie jeszcze

Gość gość
Bardzo duzo w zyciu przeszlas jak na jedna osobe

Gość gość
Chyba tak zrobie, z tym, ze szukanie pracy poza Londynem najprawdopodobniej bedzie sie wiazalo z przeprowadzka, bo dojazdy z poza Londynu do Londynu i na odwrot sa mega kosztowne

Gość gość
to się przeprowadź, londyn i tak jest drogi

Gość gość
Tak, mysle o tym, w Londynie jest bardzo drogo, duzo ludzi i ciezko o prace,w wielu miejscach proponuja np 2/3 funty za godzine, gdzie najnizsza to 6,70 i 7,20 dla majacych 25 i wiecej lat

Gość gość
Odpowiadajac na pytanie zawarte w temacie to mysle ze tak, masz szanse. Zycze, zebys znalazla sile i ci sie powiodlo