Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośććja

Rowerek biegowy

Polecane posty

Gość gośććja

Cześć dziewczyny, zastanawiam się nad kupnem rowerka biegowego synkowi który ma 1,5 roku. Czy Wasze maluchy też już jeździły/próbowały w tym wieku czy to stanowczo za wcześnie i poczekać do wiosny chociaż? co myślicie? znalazłam 2 takie co by mnie interesowały 18mcy + http://allegro.pl/rowerek-biegowy-rower-dragon-milly-mally-5-kolorow-i5980641245.html http://tanio.net/rowerek-biegowy-2way-zielony

Gość gośććja
czy ma ktoś ten rowerek, może napisać opinie?

Gość gość
nikt nie pomoże? kurcze kolejny raz tutaj napisałam z normalnym pytaniem i jak zwykle brak odpowiedzi

Gość gość
Metalowe są cięższe od tych ze sklejki.

Gość gość
ja czytała, ze te drewniane gorsze a i tak jakjuz to od 3 lat w gore

Gość gość
Ja nie wiem, nigdy nie miałam metalowego biegowego, ale mam już zwykły metalowy z pedałami i jak podnoszę jeden i drugi to ten biegowy ze sklejki jest dużo lżejszy, a przecież pedały, zębatki i łańcuch aż tyle nie ważą.

Gość gość
moja córka miała biegowy, ale dopiero około 3 roku życia zaczęła korzystać, wątpię czy dziecko 1,5 roczne pojedzie

Gość gość
Kupowanie rowerka bez pedałów to obrażanie homoseksualistów!!!

Gość gość
Możesz już mu kupić, takie od 2 roku życia. Dasz siodełko najniżej jak się da, kierownicę też. Przygotuj się jednak na to, że w te wakacje dziecko raczej nie pojeździ, a jedynie będzie dreptać siedząc na siodełku. Ale to normalne, to pierwszy etap nauki jazdy. Dziecko oswaja się z rowerkiem, uczy się nad nim panować. Moja córka dostała rowerek biegowy jak miała rok i osiem miesięcy. Metalowy, najprostszy, bez hamulców. Bardzo leciutki. Pierwszy rok - dreptała, drugi już trochę jeździła, kolejny to były wariactwa na tym rowerku. W tym roku kupiliśmy już taki normalny i bez problemu wsiadła i pojechała na 2 kółkach.

Gość gość
Mój syn ma ten z milly mally Dragon. Ma dwa lata, jest dość wysoki, a sięga tylko wtedy, kiedy siedzisko jest maksymalnie obniżone i wyciągnięta taka plastikowa przekładka. Tzn. Sięga z nią też, ale nie siedzi stabilnie, a o to chodzi.

Gość gość
właśnie o to mi chodzi żeby sobie siedział na siodełku i chodził, nie liczę na to, że będzie jeździć :) Dziękuje za wszystkie odpowiedzi

Gość gość
Kinderkraft jest dla 3 latka. Będzie za duży dla 1,5 roczniaka, może nie dosięgnąć. Ten pierwszy jest ok. Polecam również btwin ( w decathlonie można kupić).

Gość gość
dzięki, że o tym piszesz, nie widziałam tego z Kinderkraft na żywo a znalazłam go w tych najmniejszych także dobrze, że o tym wspomniałaś. To chyba faktycznie zostaje mi ten Dragon. Niestety nie mam decatlonu a też fajny

Gość gość
tylko ze o tym Dragon są kiepskie opinie :/ także sama już nie wiem

Gość gość
A ja za to polecam kinderkrafta. To faktycznie najnizszy rowerek na rynku, ma odwracana rame wiec kiedy dziecko podrosnie mozna odwrocic. Kupilam synkowi przed drugimi urodzinami i od razu zalapal o co chodzi. Teraz ma cztery lata i choc potrafi juz jezdzic na zwyklym rowerze bez bocznych kol, zdarza mu sie smigac na biegaczu.

Gość gość
Moj synek miał biegowy metalowy, kupilosmy w decathlonie i rewelacja, kupilismy gdy syn miał 2,5 roku, w tamtym roku oddałam kolezace w bardzo dobrym stanie a smigal jak wariat na nim dwa sezony, stwierdzam ze na poczatek lepiej biegowy uczy sie równowagi, a nie na czterech kołach i z patykiem, mój syn gdy przesiadł sie na normalny rower tylko 10 minut mu zajęło, opanowanie pedałów, i pojechał bez zadnej pomocy da dwóch kołach:DD

Gość gość
Moj syn ma 1,5 roku i smiga na czterokolowym biegowym Puky. Chcialam mu kupic zwykly , dwukolowy ale najnizszy jaki znalazlam ma 29 cm od siodelka do podloza a syn w pieluszce ma 27 cm odleglosc od krocza do podloza wiec pomyslalam, ze poczekam do wiosny. Ten na czterech kolach sprawdza sie fajnie.

Gość gość
Mój synek tuż przed 18mc dostał najmniejszy Puky i od już wtedy się nadał. Zima była bez śniegu, więc jako nieco ponad półtoraroczne dziecko śmigał zimą, podczas, gdy może inne dzieci czekały z sankami na śnieg;) Dziś ma ponad 3 lata i jeszcze z niego nie wyrósł, a równowagę łapie bardzo sprawnie, nawet sobie nóżki stawia na tej platformie. Nam się Puky sprawdził. Kolejny rower to będzie już z pedałami i na pewno nie z dodatkowymi kółeczkami.

Gość gość
Ja też mojej córce kupiłam ten najmniejszy puky jak miała 1,5 roku. Najpierw na nim chodziła i sie odpychala ale w wieku dwóch lat umiała już jeździć. Teraz ma trzy lata i cztery miesiące i śmiga jak szalona na dwukolowym. Polecam te rowerki puky bo mają nisko rame i taka podpórka na nogi co pomaga w utrzymaniu rownowavi

Gość gość
oglądałam te puki ale jakoś z wyglądu mi do gustu nie przypadły :) sama już nie wiem jaki bym chciała

Gość gość
Bo z wyglądu puky są mało ciekawe ale sprawdzają się świetnie. Mają nisko ramę i dziecko samo przełoży nogę .A przy tych ze skośna rama raczej nie da rady bez pomocy jak ma półtora roku. A i fajna jest ta półeczka na nogi. Warto kupić A jak ci szkoda kasy to kup używany. Są w dobrym stanie

Gość gość
Ten pierwszy z Twojego linku tylko ze na kołach 10 cali bo wydaje mi się ze ten co wkleilas to jest na 12. Ale może mi się tylko tak na zdjęciu wydaje

Gość gość
sama nie wiem bo aby znalazlam zdj ;) zaraz sobie popatrze, dzieki

Gość gość
Zależy ile dzieciak ma lat tak naprawdę. Kup coś odpowiedniego do wieku. Jak ma 2 lata to rowerek biegowy, jak 12 tablet, jak 15 laptopa. Wszystko zależy również od budżetu. Zobacz sobie sklep avans.pl tam mają spoko rzeczy na prezenty, w różnym wieku.

Gość gość
Rowerek kupowaliśmy synkowi od Lionelo w tamte wakacje i działa cały czasy, nic się nie psuje, nic nie pęka, moge polecić tę firmę i ich rzeczy. Mają swoją stronę na lionelo.com tam są dość przejrzyście podzielone kategorie produktów, ogólnie ich konikiem są gadżety i akcesoria dla dzieci właśnie także mają o tym pojęcie.

Gość daria9929

Ja rowerek kupowałam w Bobozakupy, też  miałam wątpliwości bo słabo się na nich znam i też nie wiedziałam jaki będzie odpowiedni dla malucha. Ale w sklepie super mi doradzili i kupiłam wspaniały rowerek. Mały jest w niebo wzięty a rowerek jest bezawaryjny. Mają też stronę internetową https://www.bobozakupy.pl/ możesz zerknąć na ich asortyment może znajdziesz coś co Cię zainteresuje 🙂