Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjam8

Ranka, jak to wygląda?

Polecane posty

Gość alicjam8

Hej. Mam pytanie odnośnie rany, która zrobiła mi się na boku /trochę niże niż pod pachą/. Nic wcześniej nie zauważyłam, pewnego dnia podrapałam się w to miejsce i pod paznokciem został mi czarny "okruszek". Pomyślałam: kleszcz. Ale zupełnie nie wiem skąd miałby się wziąć, a poza tym na kleszcza to nie wyglądało. Została mi jakby... dziurka. Zaczerwieniona dość mocno naokoło. Ale nie rumień. Miejsce mnie lekko pobolewa, tak typowo jak na ruszaną rankę. Wielkość o kilka mm średnicy. Zdjęcie: http://zapodaj.net/268d374c510.jpg.html Cały czas przemywam Octaniseptem. Czy mam dalej tylko przemywać, obserwował i zostawić w spokoju czy panikować i iść do lekarza? Z czasem u mnie kiepsko, więc najpierw chciałam zasięgnąć rady, może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem.

Gość gość
Idz do lekarza, nie wygląda to ciekawie....

Gość alicjam8
Jakby ktoś miał podobną zagwozdkę... Byłam wczoraj u dermatologa. Okazało się, że to czyrak po zdrapaniu czegoś. Pytanie czego. Lekarz przepisał mi maść ze sterydem i ma zniknąć do dziesięciu dni. Ogólnie powinno przejść samo, nawet bez wizyty.