Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomyliłam się i dałam na ogólny. Proste danie

Polecane posty

Gość gość

Witam Proszę o poradę. Przyjeżdża mój syn z pięcio osobową ekipą mieszaną, chłopaki, dziewczyny, ponad 20 lat. Na kilka dni. I oczywiście, że będą też sami sobie przygotowywać posiłki. Ale co ja bym mogła tak ugotować, takiego lekkiego, na początek, i może w środku, takie proste. Brak mi pomysłu. Tak,żeby stało w lodówce i było dobre. Pozdrawiam

Gość gość
Ludzie w takim wieku,to mają duży apetyt.Może przygotujesz gulasz mięsno-warzywny,który można przygotować wczesniej i podać na wiele sposobów.Nie zapomnij o letnim wypieku na deser.

Gość gość
bigosik z młodej kapustki i na pewno ciasto z malinami albo wiśniami. Nie zapomnij tez nastawić małosolniaków i stop smalczyk ze skwarkami :)

Gość gość
1. Jak wyżej - gulasz: dowolne mięsko + warzywa, można zjeść z ziemniakami, kluchami, chlebem. 2. Spaghetti - sezon pomidorowy w pełni, dorzucić mięso mielone i przyprawy i gotowe :) Też myślę, że raczej potrzebne są większe ilości, zwłaszcza dla panów :) Nie wypada żeby dojadali gdzieś na mieście.

Gość gość
Bardzo dziękuje za porady. Zrobiłam bigos ze słodkiej kapusty, cały gar:) i ciasto z borówką ameryk, takie proste, a bardzo dobre. POzdrawiam serdecznie

Gość gość
Ciasto z jedną borówką??? Kobieto naucz się mówić po polsku: ciasto z borówkami!!!! Borówkami!!!!! Ciasto ze śliwkami!!!! Chyba ze jesteś wyjątkową kutwą i robisz z jedną. W języku polskim mamy liczbę mnogą! Zagraniczne koncerny nie radzą sobie z polszczyzną i walą byki w reklamach, a potem Polacy gadają jakby własnego języka nie znali.

Gość gość
Pani z samego końca bardzo dziękuję za uświadomienie mnie w tak ważnej kwestii. Tak, była to jedna borówka. Ale mam pytanie do innych Was. Czy taki bigos, tzn tylko ze świeżej kapusty może być wielokrotnie podgrzewany? i czy tu też obowiązuje to powiedzenie, że im więcej razy podgrzewany tym lepszy? Bo zawsze robiłam z kapustą kiszoną. A teraz nie wiem:). Z góry dziękuję

Gość gość
To ja od propozycji bigosiku i ciasta :) Spokojnie możesz wielokrotnie podgrzewać ten bigos. Ale czy bedzie od tego lepszy? Nie zauważyłam. Ten z kiszonej kapusty zwykle jest przemrażany i podgrzewany i wtedy faktycznie lepszy. Natomiast ten ze słodkiej - nie zauważyłam róznicy. Pozdrawiam