Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka 2l9m ma od wczoraj od rana wysoką gorączke POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Od wczoraj od 5 rano 39 stopni. Jak spala w dzien doszlo do 39,3. Teraz daje panadol albo nurofem jak dochodzi do 38. Od razu bylam dzisiaj u lekarza i prywatnie zrobiłam mocz. Mala gardło ma czyste oskrzela pluca zero kataru i kaszlu. W moczu bialka nie ma ale są "liczne pasma śluzu i krysztaly szczawianu wapnia"-oprócz tego wszystkie parametry w normie. Od tego ta gorączka? Jutro rano ide z wynikami do pediatry. Goraczka od panadolu i nurofenu przechodzi na 5-6 godzin i wraca. Ktos może miał podobny problem?? W kupce 3 dni pod rzad tez byl śluz ale ma raczej zatwardzenie.

Gość gość
Trzeba zapytać lekarza, a nie na kafeterii.

Gość gość
Pediatra mówi ze to wygląda na wirus. A ja panikuje troche bo ona mi nigdy jeszcze nie chorowala tak aby miała gorączkę. Tzn katar kaszel jakiś tak ale z temp. 37,5. Od wirusa jest taka gorączka?? Boje się ze to jakies bakteryjne....

Gość gość
Tak wysoka gorączka to często wirusówka, jeżeli tak to po 3 dobach temperatura się unormuje. Ja nie idę nawet od razu do lekarza jeżeli nie ma innych objawów, czekam. Może się namnoży jakaś bakteria i wtedy konieczne będzie leczenie, ale często wirus mija bez dodatkowych objawów. Różne są dzieci, moja mała kilka razy miała taką wirusówkę.

Gość gość
Może trzydniowka, po około 3 dobach wysokiej gorączki może pojawić się , wtedy wiadomo że to to. Można przechodzić trzydniowke kilka razy wbrew obiegowym opiniom.

Gość gość
Może pojawić się wysypka miało być, zjadlo mi słówko...

Gość gość
moja 2 l coreczka tydzien temu tez tak chorowala. zaczelo sie w niedziele - goraczka, brak kaszlu,kataru, goraczka trwala 4 dni, dochodzila do 39,4. paracetamol zbijal ja tylko na kilka godzin. mocz tez czysty. paskudny wirus to byl bo moja corka nigdy wczesniej tak nie chorowala. duzo wody do picia i bedzie ok.

Gość gość
3 dniówka :) zanim pójdziesz jutro do lekarza to pewnie jej przejdzie