Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkaautorka

Odrobaczanie się pyrantelum

Polecane posty

Gość autorkaautorka

Witam, niedawno spostrzegłam u siebie owsicę. Wczoraj byłam u lekarza, przepisał mi Pyrantelum, które zazyłam wczorajszego popołudnia. Zastanawiam się, czy ono nie zadziałało? Dziś będac w toalecie specjalnie sprawdziłam kał, czy nie ma na nim martwych owsików i nie spostrzegłam nic. Czy to moze oznaczać, ze tabletki nie zadziałały i nie wytruły tego paskudztwa? Wydaje mi się, ze powinny być widoczne martwe robaale, powinnam je wydalić, a tu nic. Czy martwe pasożyty sa zawsze widoczne w kale?

Gość gość
Kobieto, jajca owsikow masz wszedzie w domu: w poscieli, na meblach, dywanach, w bieliznie. Wybicie tego dziadostwa to horror, trzeba wszystko wygotowac, wyprasowac, wielokrotnie myc, itd. Jesli ty masz owskiki, to wszyscy domownicy tez. Wszyscy musza sie leczyc, caly dom do gruntownego sprzatania. Poczytaj sobie - nie wyleczysz sie po wzieciu lekow. Owskiki wylaza z tylka i skladaja jaja na poscieli, a czlowiek roznosi je wszedzie. Najgorsze swinstwo jakie mozna miec.

Gość autorkaautorka
Domownicy też już zazyli leki, pościel wyprana, wszystko dziś sprzatałam. Kolejną dawkę mam do wzięcia za dwa tygodnie, ale nie widzac ich martwych obawiam sie, ze ten lek chyba nie działa. złapałam to dziadostwo zapewne w pracy- pracuję w przedszkolu. Przedszkole powiadomiłam, jestem na zwolnieniu. Rany, to aż takie okropne do wytępienia? Mam to pierwszy raz w życiu i to w wieku 26 lat.

Gość gość
Też to świństwo miałam i również brałam pyrantelum. Nie widziałam nic martwego w kale ale mimo to pomogło. Bałam się, że to nie zadziała, że już całe życie będę się z tym męczyć. Szczerze mówiąc to jakoś gruntownie nie sprzątałam, nic nie wygotowywałam aczkolwiek najlepiej to zrobić. Minął już prawie rok i nic się nie dzieje, nic nie wróciło na szczęście.

Gość gość
Purantellum zabija owsiki zanim je wydalisz to trochę je trawisz, nie będzie widać robaków. Powiem Ci ze jeśli pracujesz w przedszkolu to nie pozbedziesz się ich

Gość gość
to prawda...dokąd będziesz miec kontakt z małymi dziećmi to wciąż będziesz łapać owsice. Też to miałam przez cały okres przedszkolny mojego dziecka .