Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Położenie miednicowe. Kiedy i jak to jest z Cc?

Polecane posty

Gość gość

Jak to wygląda z Cc ze względu na położenie miednicowe? Czy jest wyznaczany termin, jeśli tak to w którym tygodniu ciąży ? Czy jak akcja się zacznie ? U nas 37 tydzień leci i malutka nadal dupką w dół, wiem że może się odwrócić jeszcze. Ale chciałabym wiedzieć na co mam si3 nastawić tak jakby co.

Gość gość
U mnie na badaniu w 38 tyg był dupcia w dół a tydzień później zaczął się poród i dzidziuś sam obrócił się główką w dół. U nas w szpitalu nie robią planowanej cesarki wcześniej, tylko wtedy gdy poród rozpocznie się sam i w zależności od tego czy dzidzia się obróci jest naturalny poród lub cesarka.

Gość gość
Są też pozycje, które ułatwiają dziecku się przekręcić, można spróbować. Kolezanka miała rodzic w UK i próbowała z sukcesem, a bardzo jej zależało bo tam nawet jak w dniu porodu jest miednicowe ułożenie to i tak nie chcą cesarki robić

Gość gość
Gość 23.17 Nie prawda. Ja miałam dokładnie tak jak koleżanka wyżej napisała a rodzilam właśnie w uk. Więc można. Rodzilam 10 dni po terminie. Czekali do rozpoczęcia porodu jeśli się nie odwróci to cc

Gość gość
Ja miałam planowana, 3 dni przed terminem. Dziec było duże i gdyby nawet zaczęło się obracać, byłby problem.

Gość gość
ja mialam cc ze wzgledu na polozenie miednicowe planowane na 7 dni przed terminem, jednak 2 dni wczesniej zaczely mi sie saczyc wody i poszerzyło rozwarcie, wiec wykonali ciecie od razu - 9 dni przed terminem. W 2 ciąży cc tez planowane na 7 dni przed terminem, a ostatecznie dzidzius zaczął wychodzić 9 dni wcześniej. Z tym, że ja obie ciąże byłam na podtrzymaniu i przy drugiej to nawet lekarz przyznał, że nie sądził, że wytrzymam tak długo.

Gość gość
U nas ustalony termin wczesniej, w 39 tygodniu. Jeśli akcja zacznie się wczesniej to od razu CC.