Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domino 8821

Jak szukać pracy.

Polecane posty

Gość Domino 8821

Witajcie. Jestem chłopakiem. Od wczoraj jestem w dołku m ponieważ moja żona zacznie zarabiać wiele więcej ode mnie . Uderzyło to trochę we mnie bo byłem wychowywany w rodzinie ze to facet przynosi większe pieniądze do domu . Mam 28 lat. Zaraz po maturę trafiłem do pracy i od 9 lat tkwi w jednej firmie. Zarobki nie najgorsze ale wiem ze niczego się tu juz nie nauczę ani nie mogę liczyć na jakiś rozwój. Mam średnie z matura. Studio nie ukończyłem. Boje się ze przez to i 9 lat pracy jako magazynier moje całe życie żwirowe spędzę dalej jako magazynier. A nie chciałbym tego. Nie cieszy mnie już ta praca. Chce coś zmienic w moim życiu zawodowym . Ale nie wiem jak. Przez te 9 lat czuję że wypadlem jakby z wiedzy co się dzieje aktualnie na rynku pracy. Nie wiem jak szukać jej. Noi jeszcze ta sytuacja ze zonka zarabiać będzie dużo więcej. Dobija mnie to. Naprawdę się CIESZE z jej sukcesów ale z drugiej strony czuje się sam przez to nie dobrze. Ona magister i praca w kancelarii. Ja maturzysta magazynier. ....

Gość Domino8821
Jeszcze jest problem takiej natury ze mam umowę na czas nieokreślony wiec w o4dyoasku znalezienia nowej pracy wątpię żeby pracodawca czekał aż 3 miesiące na moje wypowiedzenie. To jest właśnie to zd człowiek tyle lat pracuje w jednym zakładzie a potem nie ma pojęcia o niczym.

Praca jako magazynier nie jest zła http://www.postawnaswoim.pl/kariera/cv-magazynier/ Możesz jednak zastanowić się jak awansować w tej firmie (znasz ją więc będzie Ci łatwiej) albo poszukać czegoś innego. Nie trzeba mieć skończonych studiów, żeby dobrze zarabiać. Pomyśl o kursach i zdobyciu dodatkowych uprawnień (kurs wózków widłowych).

Gość tumiwisizm
u nas w firmie , powiedzmy że mam na myśli elektryka z uprawnieniami SEP do 20 kV i sporym doświadczeniem zawodowym , rano po zakończonym dyżurze nocnym powiedział wprost , 'miło było ale się skończyło, odchodzę z pracy teraz i natychmiast , od jutra będę pracował w firmie , gdzie szanują pracowników i na dzień dobry dostaję 4800 PLN netto a tu muszę harować za 2600 PLN brutto , więc przyszłemu pracodawcy NIE przeszkadza, że porzucam pracę i otrzymam dyscyplinarkę !