Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Idylla99

Sposoby na kolke

Polecane posty

Gość Idylla99

Nasz mały 3tygodniowy szkrab poplakuje nocami i ciężko go utulic. Podzielcie się proszę drogie mamy sprawdZonymi sposobami na kolkę aby ulżyć malenstwu

Gość gość
Doświadczona pediatra zaleciła stosowanie BioGaia- 2 razy po 5 kropli, delikol dawkowanie wg. ulotki. Mi pomogło.

Gość gość
Polecam niemiecki sab simplex u nas świetnie pomógł. Dawkowanie 3x po 15 kropli jednak my dajemy tylko rano i wieczorem po 8 kropli a efekt już po pierwszym dniu był.

Gość gość
U nas pomagał espumissan. Dodawałam rano 5 kropel do mleka i wieczorem. Jeśli jednak kolka się pojawiła to pomagała ciepła pieluszka na brzuch

Gość Idylla9
Czy stosowanie kropli nie rozleniwia ukladu pokarmowego i w dalszych następstwa nie prowadzi do zaparć u malucha?

Gość gość
Po trzecim miesiącu kolki same mijają. Nic nie zqsskodzq dziecku krople. Z polskich bobotic tbyl bardzo skuteczny u nas. 6 kropli przed każdym kqrmieniem. I masowanie brzuszja po każdym jedzeniu.

Gość gośćhhh
A może kup taką specjalną butelkę antykolkową. Są takie w sprzedaży. Trzeba szukać różnych sposobów, aby dziecko które ma kolki tak nie cierpiało. Mam nadzieję, że ten poradnik http://www.hulahop.pl/wiadomosc/butelki-antykolkowe-dla-niemowlat-ktore-wybrac/2992/ pomoże wybrać najbardziej odpowiednią butelkę dla twego maleństwa. Butelki antykolkowe są tak skonstruowane, że nie dostają się do brzuszka dziecka pęcherzyki powietrza.

Gość gość
Są takie butelki? Nie zwróciłam na nie uwagi