Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WPADKI wśród znajomych, jak to jest

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, zawsze się zastanawiam co znaczy klasyczna wpadka? Bo według mnie, jeśli uprawia się sex bez zabezpieczenia i liczy na to, że się nie zajdzie - to nie jest wpadka, tylko bezmyślność. Co innego, pęknie guma (znam jeden przypadek) lub tabletki nie zadziałają (osobiście znam tylko jeden taki przypadek w rodzinie), ewentualnie stosunek przerywany zawiedzie. Czasem się boję, że zajdę przy hormonach... miała tak któraś?

Gość gość
Stosunek przerywany to seks bez zabezpieczenia, więc jak dojdzie do wpadki, to nie ma się co dziwić

Gość gość
" ewentualnie stosunek przerywany zawiedzie. " Od kiedy to jest antykoncepcja dorównująca hormonom czy prezerwatywom??? x Wpadki biorą się z nieodpowiednio stosowanej antykoncepcji (ten prawdziwej). Źle nakładanie gumki, branie hormonów i niewiedza, że np. choroba, dodatkowe leki mogą zaburzyć ich działanie. A "klasyczna wpadka" to po prostu nieplanowane dziecko, antykoncepcja raczej nie ma tu nic do rzeczy tylko poziom wiedzy - bo jak ktoś wierzy, że kobieta zachodzi w ciąże wyłącznie 14dnia cyklu to klasyczną wpadką nazwą pełny stosunek z 12 dnia ;)

Gość gość
Moja znajoma wpadła przy tabletkach. Ja z kolei stosowałam już chyba wszystkie metody antykoncepcji - zaszłam tylko wtedy kiedy chciałam rzeczywiście. Więc metody były skuteczne :)

Gość gość
Też znam jedną co wpadła przy tabletkach - twierdzi, że brała terminowo, itd. A na pewno nie była to wpadka kontrolowana (nie ten wiek, złe warunki, niechęć do dzieci, itd.).