Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z wynagrodzeniem dla niańki

Polecane posty

Gość gość

Mam mroblem z nianią. Zatrudniłam dziewczynę z Ukrainy która chciała pracowac z dziecmi aby podszkolić się z języka polskiego. Umówiłyśmy sie ze za cały miesiac (6 dni w tygodniu po 9h) dostanie 400 zł. A tu koniec miesiąca, ja jej daje 400 zł a ona mówi ze przeciez to miało byc 400 ale EURO! No zdębiałam. Ona nie chce do nas juz przychodzic i nasyla na nas inne osoby ze swojej rodziny aby dostac reszte pieniedzy - tylko ze ja sie z nia nie umawialam na euro!

Gość ŁyyySyyy
Pełen etat to 8 godz. przez 5 dni w tygodniu: łącznie przyjmuje się, że 160 w miesiącu. Mówisz 9 godzin przez 6 dni w tygodniu: łącznie daje to 216 godzin czyli prawie 1,5 etatu. Wstydu nie masz kobieto! Zatrudniać kogoś za 1,85 zł/ godzinę! Biedna dziewczyna (może się nie zrozumiałyście), albo nie pomyślała nawet, że ktoś może byc tak bezczelny! Nie dziwię się jej wcale, że pomyślała, że chodzi ci (celowo z małej litery) o euro. Co i tak jest uważam bardzo tanio jak za półtora etatu. Nie dziwię się jej i mam nadzieję, ze zapłacisz słono za swoją hmmm.... nawet nie wiem jak to nazwać: chciwość, pazerność, bezczelność, bezwstydność, skur**syństwo... Nie pozdrawiam

Gość gość
400e na zl normalna stawka Serio chcialac ja wtkorzystac za 400zl??

Gość gość
400 zl. za 6 dni w tyg. po 9 godzin? To musi być prawo.

Gość gość
to pewnie prowo, choc widzialam takie ogloszenia ze 500zl za caly miesiac opieki :O

Gość gość
Nie, ale dziewczyna miała u nas gorąca wode i mogła konwersować z dziecmi, uważam że to samo jest warte drugie 400 zł a to już daje 800 zł i to nie jest mała stawka

Gość gość
dlaczego traktujesz ja jak murzyna? 6 x 9h x 4 tyg = 400zł / oh kierwa, nie chcialoby mi sie go.wna pieta stracic za taki zarobek :D daje ci 1/10 za checi :D

Gość gość
Haha jasne konwersacje z dziećmi warte 400 zl. szkoda ze nie od razu 400 euro. A dzieci ile lat mają ze takie drogie sa rozmowy z nimi. I ta goraca woda. Slabiutkie prowo.

Gość gość
coo, wy nie wiecie jakie sa stawki? na wsi, powtarzam na WSI! zycza sobie za 1h - 8zł :) kolezanka 8h x 8zl x 20 dni = 1280, a sama zarabia 1800zl, przykro mi ale tak jest. nie wiem skad wy takie obozowe stawki bierzecie? nie chce nawet myslec ile w miescie sobie zycza !

Gość gość
Dzieci mają 2 lata, 3 lata i 6 lat.

Gość gość
No to faktycznie towarzystwo do konwersacji i nauki na całego. No nie jednak ta goraca woda przebija wszystko. :D tylko czekać na ukrainska mafie w akcji w podzięce za łaskę jaśnie pani. Oj trollu.