Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1234554321

Praca a rodzina

Polecane posty

Gość gość1234554321

Witam. Wybralam szkołę technikum weterynaryjne bo od dziecka chce być weterynarzem. Od września idę do oierwszej klasy i strasznie cieszylam sie Tym poki nie zaczęłam patrzeć w przyszłość. Mam chlopaka od 5miesięcy i w sumie przez to zaczęłam patrzeć na to co będzie. 4lata rechnikum i juz mam 20/21lat, potem studia 5,5roku to juz mam 26/27lat.. pytanie kiedy założyć rodzinę. Nie mówię ze juz chce bo nie chce ze wzgledu na mój wiek i finanse jednakże zaczęłam sobie tak myśleć co będzie kiedyś. Jestem osobą która kariery nie przełoży przed rodziną. Rodzina jest ważniejsza dla mnie. Czy oplaca sie to wszystko?

Gość gość
Taka młoda, a taka głupia.

Gość gość
Żal ja pierdole dziewczyno żeby zostać weterymarzem to trzeba skoczyć studia a technik to nic ci nie daje możesz jedynie nosić torbę weta po studiach. A tak poza tym to skąd wiesz czy za 5, 6 lat będziesz z tym samym facetem i akurat z nim założysz rodzinę jak masz plany i możliwość realizacji to rób to co dobre dla ciebie a rodzinę możesz założyć po 30

Gość gość
Rany boskie jak tak marzysz o rozmnazaniu sie i jest to dla ciebie priorytet to w ogole zrezygnuj z kariery, bo tejze trzeba poswiecic mnostwo czasu. Ale podcieranie tylka bachorkom to dosc zalosna egzystencja. Poza tym gownianym fachowcom dziekujemy. A jesli wydaje ci sie ze 27 lat to powazny wiek to wyjdz z tego mentalnego zascianka. Po 30tce dopiero sie wchodzi w zycie.

Gość gość
Zakladam ze mieszkasz w PL bo tam jest taka mentalność. 25 lat to juz stara panna, jak nie masz dzieci to juz w ogóle dziwadło. Radze ci iść na studia, na dzieci będziesz miała czas. Jak facet kopnie cie w tyłek albo ty go zostawisz to przynajmniej będziesz miała fach w ręku. Prawdziwy weterynarz w ogóle by się nie zastanawiał. Ja wybralam dokładnie taki sam kierunek i nigdy nie żałowałam. Mam 26 lat i cieszę się ze nie ogladałam się za chlopakiem bo nie skończył się nasz związek dobrze. Faceci przychodzą i odchodzą a dzieci to poważna decyzja i lepiej ja podjąć jak będziesz dojrzała, z konkretna praca i finansami żeby tym dzieciom zapewnić normalne życie.