Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula34444444

Jadłospis po ukonczeniu 6 miesiąca życia niemowlaka

Polecane posty

Gość Paula34444444

Hej dziewczyny! Mam troszkę problem z jadłospisem dla mojego dzidziusia. Czy po skonczeniu 6 mies. powinno się wprowadzac 1 posiłek uzupełniający + owoce czy tez 2 posiłki uzupełniające + owoce? Skłaniam się ku 2giej opcji choć nie wiem do konca JAK się do tego zabrać. Mam ogolnie plan z godzinami, ale mały to zaśnie, to wybrzydza i powiem Wam, że tych godzin troche slabo sie trzymam. Do tego cycus jest na żądanie. Trochę mu juz rozszerzyłam diete w 5 miesiacu, ale nie jakoś znacznie. Do tej pory mój Michaś miał mieć taki rozkład jazdy: 6-8 KP drugie KP przypada miedzy 9-11 (poniewaz ma drzemke mniej wiecejw tych godz.) + owocek jabłko z ogrodka 13-14 obiad (ZUPA + MIĘSO lub ŻÓŁTKO) 14 - przewaznie drzemka potem KP do nocy, czasem jak mi się uda podaje mu kasze manna lub kaszke kukurydzianą ok 18.00. Obecnie ma ok. 7400 kg 68 cm skonczone 6 mcy mase urodzeniowoa 3030. I teraz mam pare pytan: 1 pos. uzupelniajacy czy 2 posilki (owoce 1x dziennie czy 2x dziennie) ile gram na posiłek? jak zrobic samodzielnie kleik ryzowy (prosze o podanie czasu gotowania) kleik na platkach ryzowych czy na zwyklym ryzu? W sumie bylabym wdzieczna za przepisy na kleik domowy.

Gość gość
Ogólnie 5-6 posiłków przez CAŁĄ DOBĘ. Czyli np. mleko, mleko, obiad, deser, kaszka, mleko Dodatkowo do drugiego mleka, albo do deserku można dodać do ćwiczenia umiejętności żucia (a jednocześnie zrobić bardziej sycący posiłek) palucha kukurydzianego bez soli, albo biszkopty bez cukru. Kleik ryżowy? Gotowy z bobovity. Jeśli już chcesz robić sama, to raczej na płatkach ryżowych.