Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można zajść w ciąże pod koniec okresu

Polecane posty

Gość gość

To już były tzw ostatki. Troszkę się ze mnie lało. 4 i 5 okresu. Chłopak kończył we mnie, ale słyszałam że plemniki utrzymują się do 73 godzin. Wypowie się ktoś?

Gość gość
Tu autorka 72 godz i to był 4 i 5 dzień okresu. Przepraszam za błędy

Gość gość
Zawsze można zajść w ciążę. Ja zaszłam w dni teoretycznie niepłodne (potwierdzone brakiem owulacji poprzez test owulacyjny). To samo potwierdza USG :)

Gość gość
Cholerka, zrobić test? Trochę taka zrobiłam się płaczliwa ostatnio, apetyt średni, wkurzam się o byle co, śluz mam mokry. Nie jest lepki. Jest przezroczysty.

Gość gość
myslę że mozna zajść w ciąże w ostatni dzień okresu

Gość gość
jak długie masz cykle?

Gość gość
O Jezus Maria :/ boję się :(

Gość gość
Oczywiście, że możesz zajść w ciążę i niestety trudno to przewidzieć. Bo nawet jeśli masz cykle regularne to wszystkiego nie przewidzisz, na przykład tego, że właśnie zaczyna Ci się infekcja gardła i cykl się rozreguluje (i owulacja się przyspieszy). Sama tak miałam, że zaszłam w ciążę (planowaną) w 7 dniu cyklu, czyli tuż po miesiączce, mimo że mam cykle 28-30 dni. Na pocieszenie napiszę, że szanse na ciąże w takim okresie są niewielkie, ale zawsze są. Jeśli nie planujecie dziecka to powinnaś przy każdym stosunku się zabezpieczać, bo nie ma czegoś takiego jak działająca metoda kalendarzykowa. Metody naturalne to fikcja, jeśli chcesz być pewna, że nie zajdziesz w ciążę używaj prezerwatyw, tabletek, albo uprawiaj bezpieczny seks (petting, seks oralny itp). A w tej chwili: jeśli nie dostaniesz okresu w spodziewanym terminie zrób test z porannego moczu następnego dnia (wtedy już będzie wiarygodny). Parę dni wcześniej możesz robić test z krwi beta hcg (około 30 zł). Na objawy ciąży jeszcze za wcześnie, więc sobie nic nie wkręcaj. Objawy pojawiają się najwcześniej w terminie spodziewanej miesiączki. Wcześniej objawy mają tylko porąbane "staraczki" dopatrujące się objawów godzinę po stosunku, albo mitomanki;)

Gość gość
Ostatnio okres miałam 12 lipca(początek) a skończył mi się 16 lipca. W niedzielę jakoś dziwnie się czułam, mięśnie mnie bolały, chyba mnie zawialo, bo w poniedziałek gardło mnie kuło. W czerwcu też mi się zaczął 12 i skończył 16.

Gość gość
Jak się bzyka to się zaciąża.

Gość gość
Objawy o których piszesz to objawy jakiegoś przeziębienia lub grypy, nie ciąży. Na objawy ciąży za wcześnie. Infekcja mogła rozregulować Ci cykl, ale tego Ci nikt teraz nie powie, bo i jak? Ryzyko zajścia w ciążę jeśli się nie zabezpieczasz zawsze jest, niezależnie od tego który to dzień cyklu. O tym czy jesteś w ciąży przekonasz się około terminu następnej miesiączki, musisz czekać. Pisałam już to wszystko w poprzedniej wypowiedzi.