Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem czy przesadza czy teściową mnie dwuznacznie obraziła.

Polecane posty

Gość gość

Mowie, ze każdy się tak zachwyca nad córka, każdy mięknie i chwali, ze taka śliczna, piękna, słodka. A ta do córki "tak? Ajejej, ciekawe po kim Ty jesteś taka śliczna, pewnie po babci" i się śmieje. Im częściej nas odwiedza tym bardziej sprawia wrażenie coraz bardziej jędzowatej.

Gość gość
Dla mnie to żart, może mało udany, ale żart a nie zamierzona złośliwość. Wcale się nie dziwię, że tak źle układają się wam stosunki z teściowymi, jeżeli w każdej wypowiedzi doszukujecie się drugiego dna i analizujecie ją na wszystkie sposoby.

Gość gość
Uwierz, ze mam w sobie mnóstwo empatii i zawsze miałam smykalke do ludzi. Pogadalam 5 minut i wiedziałam, kto jakie ma intencje wobec mnie i uwierz, że ona wygląda mi na fałszywa. Juz kilka numerów nam odwinęła, jest manipulantka i co jak co, ale ja widzę po ludziach szczery uśmiech. Ona się uśmiecha, a za plecami trzyma nóż i jestem tego pewna. Znajomi zawsze do mnie przychodzą i mówią "miałaś racje co do tamtej/ tamtego". Ps: mówiąc to spojrzala się na mnie.

Gość gość
12:53 mam taką samą teściową. Banda nic nie wiedzących ignorantek z kafe atakuje tuaj takie jak ty czy ja, nazywając przewrażliwonymi. A wystarczyłoby je wysłać na wakacje z naszymi teściowymi i jakby wróciły toby nam rację przyznały i głupio by im było ze zwalały winę na nas. To forum to banda kretynek, nie szukaj tu zrozumienia, tu jest zasada - co by kto nie napisał, trzeba napisać na odwrót

Gość gość
Wiesz co, dla mnie to przesada, że się tak córką przechwalasz. Ojoj, bo WSZYSCY się zachwycają, że śliczna i piękna. No naprawdę powód do dumy, wychwalanie urody dziecka i podkreślanie tego, że każdy chwali. Nie dziwię się, że tak Ci odpowiedziała, pewnie ma alergię na te Twoje przechwałki.

Gość gość
Chyba Cie urazily te przechwalki. Uważam, ze to powód do dumy dla mnie jak i dla niej. Wiec uważam, ze takie przechwalki w jej towarzystwie są jak najbardziej na miejscu. Poza tym ona pierwsza rzuciła, ze córka jest przepiękna wiec powiedziałam, że każdy to mówi.

Gość gość
gość dziś Chyba Cie urazily te przechwalki. Uważam, ze to powód do dumy dla mnie jak i dla niej. Wiec uważam, ze takie przechwalki w jej towarzystwie są jak najbardziej na miejscu. Poza tym ona pierwsza rzuciła, ze córka jest przepiękna wiec powiedziałam, że każdy to mówi. X A niby czym mnie te przechwałki miały urazić? Puknij się w głowę kobieto... Moim zdaniem uroda to żaden wielki powód do dumy, bo nie mamy na urodę żadnego wpływu. Chwalić to się można osiągnięciami a nie ładną buzią. Do tego wychwalanie urody małego dziecka średnio dobre jest dla jego rozwoju, bo podkreśla wyłącznie walory estetyczne, z dziecka może wyrosnąć albo zakochana w sobie dziewczyna, albo z kompleksami (jak w okresie dojrzewania uroda będzie płatać figle). Pchanie do głowy dziecku, że ładna buzia to podstawa jest według mnie głupotą. Tak więc wierz mi, gdybyś była moją synową to też byś usłyszała tego typu odpowiedź, jako komentarz do przechwałek.