Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronka8

FNS "Ludzie są fajni"

Polecane posty

Słyszałam ten kawałek w radiu, ale teledysku wcześniej nie widziałam, dopiero teraz go odpaliłam. Nie bardzo wiem jak rozumieć obecność "polityka" na weselu - normalnie pomyślałabym, że jest to próba przypomnienia nam, że politycy to tacy sami ludzie - fajni i zwyczajni - jak my, ale że to kawałek Schabuff to można się doszukiwać tu ironii... więc sama nie wiem. weronka8 - masz jakiś pomysł?

Jak dla mnie ten teledysk jest dowodem na to, że muzycy im starsi, tym lepsi. Z jednej strony mamy bardzo prostą historię - łatwą i wdzięczną melodię oraz wpadające w ucho słowa - czyli miłą i przyjemną piosenkę. Z drugiej - jak się wczytamy w słowa i skonfrontujemy je z rzeczywistością - chociażby z tym, co się dzieje u nas w związku z wizytą papieża, tego, jak skaczemy sobie do gardeł bo jednym się to podoba, innym nie - to stwierdzenie, że "ludzie są fajni" staje się mocną ironią, oj mocną. Ukłon w stronę Olka Klepacza :)

Gość Ilonkaaa
Dla mnie najlepszy moment jak dres bije geja, a jego policjant obok. Pokazuje nam jak bardzo jesteśmy ograniczeni przez grupy, z którymi się utożsamiamy i przez to wszystko zapominamy o człowieku pod tą maską...

Gość gość
Piosenka jest śietna, a teledysk jeszcze lepszy. Formac ja pokazała, że proste pomysły są najlepsze:-) A rozpoznaliście w teledysku gościa z "Rolnik szuka żony"?:-)

Gość fiolaaa
Słyszałam w radiu. Wpada w ucho. Wolałabym słuchać takiej muzyki jadąc i wracając z pracy niż amerykańskiego popu.

Gość gość
Ja jestem fanką Formacji od lat. Zawsze nagrywali hity i w sumie każda ich piosenka wpadała w ucho i stawała sie przebojem. Ostatnio chyba sobie zrobli przerwę, ale super, że nareszcie wracają :-) Dla mnie "Ludzie safajni" to kolejny materiał na niekwestionowany hit :-)

Gość gość
Dla mnie ta piosenka to prawdziwa bomba. Tekst niby lekki, prosty i przyjemny, a tak naprawdę ma bardzo ważne przesłanie. Tylko trzeba się odpowiednio wsłuchać ;-) No mi się marzy, zeby ludzie zrozumieli o czym tam Olek Klepacz śpiewa, a co najważniejsze: żeby się zaczęli do tego stosować ;-)

Gość MontyPython
Ooo, widzę , że Schaby mają wciąż rzesze fanów! Super, bo ja też ich lubię i strasznie się ucieszyłem, jak wypuścili nowy kawałek. „Ludzie są fajniģ to coś co za mną chodzi od jakiegoś miesiąca. Ostatnio słuchaliśmy tej piosenki na ognisku:)