Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SERTRALINE 50mg antydepresanty

Polecane posty

Gość gość

Witam ktos z was bral ten lek ? Lekarz przepisal mi go na nerwice Czy mozecie podzielic sie swoimi doswiadczeniami ? Bardzo was prosze o informacje Jak sie po nim czuliscie jakies skutki uboczne itp.. To dla mnie bardzo wazne dziekuje

Gość gość
Tego nie brałam, ale brałam Seronil, polecam. Jest to tak tzw prozac. Nie ma ryzyka przytycia.

Gość gość
Ja wyrzucilam po 3 dniach do kosza bo skutki uboczne byly gorsze od samej depresji. Natomiast prozac (fluoksetyna) postawil mnie na nogi w bardzo krotkim czasie. Natomiast znam kogos kto mial dokladnie odwrotnie. Bardzo indywidualna kwestia, musisz sprobowax. Jak po 6-8 tyg nie bedzie poprawy to znaczy ze musisz sie przerzucic na inny lek.

Gość gość
A jakie to byly skutki uboczne bo ja sprobowalam ostatnio tylko za miast rano wzielam na noc wszystko bylo ok do momentu kiedy wstalam z lozka rano i czulam sie nacpana przez 1,5 godziny pozniej do wieczora bardzo senna i przymulona nawet mowic mi sie nie chcialo... i nie wzielam juz drugi raz :( Ale nerwica nerwy strach i leki mnie wykanczaja i mysle aby znowu brac.. Tylko boje sie znowu czuc jak nacpana :(

Gość gość
Prosze o wiecej informacji :(

Gość gość
Muszisz przetrwać skutki uboczne i brać regularnie, wtedy będzie działać

Gość gość
leki na depresje czy nerwice "rozkręcają" się dopiero po 2-3tygodniach ich stosowania, najgorsze jest pierwsze 5-7dni bo wtedy może się pojawić dużo działań niepożądanych, ale trzeba to przetrzymać bo tak zawsze jest, to są ciężkie dni na początku ale trzeba to przetrzymać, chyba że po tygodniu te skutki uboczne nadal nie miną, no to wtedy lepiej odstawić i iść do lekarza po inne leki, mi dopiero trzecie leki które zapisał działały w stu procentach i to bez skutków ubocznych :) brałem coś podobnie brzmiącego sertranorm (ty masz sertraline, może to ten sam składnik leku tylko inna firma je robi stąd inna nazwa) ja po tym miałem biegunki przez 5-6 dni, ale potem właśnie ustały, tak samo suchość w ustach przez pierwsze kilka dni, no i też czułem że mi to nerwice wzmaga zamiast ją hamować uspokajać, ale to tak często jest, trzeba przetrzymać pierwsze kilka dni do tygodnia i powinno być ok :)

Gość gość
Dziekuje za dluga odpowiedz tak mysle ze moze lepiej brac pol tabletki czyli 25mg przez pierwszy tydzien a po tygodniu juz cala 50mg ? Moze tak bedzie lepiej i nie bedzie tylu skutkow ubocznych?

Gość gość
Dokladnie. Musisz to przetrwac. Banie sie skutkow ubocznych jest bezsensowne. Poza tym to tez sprawa indywidulna. Co z tego ze ci opowiem o swoich skoro byly zupelnie inne. Ja aie nie czulam jak nacpana tylko czukam sie roztrzesiona. To przemija po paru tygodniach. Ja zrezygnowalam bo roztrzesiona bylam i tak wiec to tylko mi pogarszalo sytuacje. Jak mowie, jesli nie poprawi die po 2 miesiacach to wtedy wiadomo ze to nie lek dla ciebie.

Gość gość
Bierz lek tak jak ci zostal przepisany. Nie eksperymentuj.

Gość gość
medical research: pramolan i seronil (refundowany)i to trzeba wykupywać koło 2 lat i koncerny i ich gadające głowy się cieszą

Gość gość
za dużo cykli mi zapodajesz, chyba znów są "blaszki"