Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmarnowalam zycie tak bardzo ze teraz nie boje sie juz nawet smierci

Polecane posty

Gość gość

Zyje z dnia na dzien, robie to , na co mam ochote i tyle. Nie mam planow na przyszlosc, marzen. Jestem stara i samotna. Patrzac po ludziach dookola, mam wrazenie, ze tylko ja tak nieudolnie pokierowalam moim zyciem.

Gość gość
hahaha ja jestem szcześliwym człowiek bo żyje z dnia na dzień i nie mam planów na przyszłość co ty bredzisz? podstawa bycia szczęśliwym to brak planów (jak człowiek planuje to Pan Bóg się śmieje) i życie dniem dzisiejszym a nie przeszłością

Gość gość
Szczescie to jest moc zaplanowac wakacje z towarzyszem zycia. Jak nie masz planow i marzen to koniec.

Gość gość
Błędne myślenie, to właśnie ludzie z planami i marzeniami najczęściej są nieszczęśliwi, bo dość często ani plany, ani marzenia się nie spełniają i pojawia się wtedy frustracja. Duża liczba osób jest nieszczęśliwa z różnych powodów, marna praca, mało kasy, brak partnera, co chwila rozpadające się związki, dzieje się tak ponieważ gonią za nierealnym, za marzeniami... zamiast cieszyć się z tego co mają w danej chwili. Trzeba nauczyć się cieszyć z małych rzeczy, a dopiero później można myśleć o czymś więcej.

Gość gość
To prawda, trzeba umieć się cieszyć z małych rzeczy :) Ale to wcale nie koliduje z marzeniami, przecież tak naprawdę to zupełnie inny świat :) Czyż ciesząc się słońcem, nie mamy prawa marzyć o cudownym wieczorze (nocy?) w blasku księżyca? Na dodatek z kimś kogo kochamy?? Ehhh marzenia... Do Autorki: Nie jesteś odosobniona w takim myśleniu, wiele osób zapewne tak myśli. Moim zdaniem żadne życie nie jest zmarnowane :) , nie wiem ile masz lat, ale bez względu na to spójrz wstecz! Czegoś tam jednak z pewnością dokonałaś? :) Doszukujmy się we własnym życiu raczej pozytywów ( bez fałszywej skromności! ), zawsze coś takiego się tam znajdzie :) ;) Głowa do góry, życie naprawdę może być piękne :)

Gość gość
stara to jest baba po 60 a ty chyba nie masz 60 ciu lat samotna jestes bo chcesz byc samotna jak bys nie chciała to byś nie była jestes samotna bo jestes tchórzem jestes tchórzem bo chcesz byc tchórzem bo tak ci wygodnie nie chcesz założyc rodziny bo jestes tchórzem i boisz sie odpowiedzialności za rodzine wiec zdecyduj sie czy chcesz byc dalej tchórzem czy chcesz byc silna i dać rade jak chcesz dalej być słabą i tchórzysz to zostań i nie jęcz wybór należy do ciebie masz wolna wole

Gość gość
Ale bredzisz autorko. Jeszcze nie umierasz wiec wloz wysilek zeby zmienic swije zycie. Jak na razie szukasz wymowki zeby nic ze soba nie zrobic.

Gość gość
Wypraszam sobie, ja jestem po 60- ce, i wcale nie czuję się jak 'stara baba' :D Takie myślenie to nie jest kwestia wieku, tylko myślenia ! Właśnie zaczynam nowy rozdział życia (tak, tak, śmiejcie się ! ) i jestem szczęśliwa :)

Gość gość
nikt sie nie śmiej***abciu z ciebie

Gość gość
to kazdy musi miec rodzine??

Gość gość
Nie, nie każdy musi mieć rodzinę ! Każdy jednak człowiek ( to zwierzę stadne !!! ) potrzebuje tej drugiej połówki :) Do pogadania, do wspólnego wyjścia, do sprzeczki chociażby na błahy temat !!! Każdy potrzebuje drugiego człowieka, nawet jeśli nie będzie to ta 'wyśniona' osoba . Tak trudno to zrozumieć ? :(

Gość gość
nie, nie trudno , ale jakis debil zarzuca, ze jak ktos jest samotny to sie boi zakladac rodzine.

Gość gość
to rzeczywiście DEBIL :( Nikt nie powinien działać wbrew własnej woli! Każdy ma prawo żyć jak sam wybierze. Jeśli życie się nie układa po naszej myśli, spróbujmy to zmienić, ale tylko wtedy gdy to NAM doskwiera, i nie robi krzywdy innym. Ja tak żyję, tak mi dobrze, nie jestem nieszczęśliwa :) I wiem, że zawsze może być tylko lepiej :)

Gość gość
Dug inalto.

Gość gość
Bolca ci trzeba i tyle. spr&potw

Gość gość
nie nie jesteś samotna gdyż przy tobie czuwa Najświętsza Maria i pragnie od ciebie co ranka usłyszeć kilka twoich słów pozdrowienia. Tęskni za tobą i czeka na twoje tak aby napełnić cię nadmiarem swej miłości i radości . Jej Niepokalane Serce jest najlepszym schronieniem dla tych co samotni i zgubieni .

Gość gość
Nie ma nic piekniejszego niz robic to na co sie ma ochote. Dlaczego uwazasz, ze zmarnowalas sobie zycie? Ile masz lat, ze czujesz sie stara?!

Gość gość
Bylabys teraz w mojej szczesliwej skorze to szybko bys zatesknila za tym co masz. Mam dwojke dzieci, meza ktory byl moja wieeelka miloscia. Na zewnatrz wyglada to pieknie- jak twoje marzenie. A wewnatrz? Dzieci kocham ale zycie z nimi to ciagle wyrzeczenia, problemy, tyranie i zmeczenie. Maz woli zostawac w pracy niz wracac wczesniej to tego i jego kiedys wymarzonego domu, nie jestem juz dla niego miloscia zycia tylko matka. Musze robic w domu, obiady sprzatanie i nie widze tu zadnego szczescia jak gdy bylam sama. Jestem utyrana, maz wypachniony i wypiekniony odpoczywa w pracy a na mnie patrzy jak automat do pracy w domu. Zmarnowalam zycie, chce jak ty byc sama i robic co chce

Gość gość
33, nie mam faceta ani nadziei ze sie zakocham ze wzajemnoscia. czeka mnie ok 40 lat samotnosci.

Gość gość
nie kocham juZ

Gość gość
Ale jakbys nie miala dzieci tylko milosc-swojego meza, to bys nie byla utyrana i moze cieszylabys sie zyciem. A ja juz nie wierze, ze bede zakochana i ktos we mnie. Za pozno. Milosc to sie znajduje jak sie ma 20 pare lat.

Gość gość
to prawda- oboje zmarnowalismy to uczucie dziecmi

Gość gość
dzieki za debila chcesz założyć rodzine i jakoś juz 13 lat zakładasz i nie możesz , znam osoby co mówią ze w tym roku sie ożenią i ożeniły się bo chciały i wszystko robiły krok po kroku żeby dopiąć swego Ale ty co zrobiłaś w tym temacie? kiedy sie poddałaś ?na jakim etapie ? gdzie ztchórzyłaś?

Gość gość
właśnie o tobie teraz Papież mówi na TVP! młodzi emeryci na kanapie

Gość gość
Papież mnie teraz cytuje chyba czyta moje posty

Gość gość
a ty mnie nazywasz debilem

Gość gość
Ja jestem sama i bezdzietna i bardzo to sobie chwalę.